a koji je to vrag??
Mislim da s tom spravicom naginje bačvu kad je vino pri kraju.
he he he ja sam svatio i mogu ti reći da je to mrak stvar samo da mi je znat gdje si to nabavio i koliko ko±ta
Pozdrav svima! Trebao bi ofarbati svoju staru prešu, izgrizlo mi je do željeza, pa me zanima gdje kupiti boju i kakvu. Hvala.
Zanima me kakve vrste preša imate u podrumu i iskustva s njima, recimo za količinu grožđa do 2 tone. Moja stara preša od 80 l na vijak mi je postala premala i prespora, kak mi s godinama raste količina grožđa,lani sam posudio još jednu, valda ću i ove godine, ali morat ću u nabavu jer nije ugodno posuđivati tuđe, a i nek se poklope berbe . Inače, najskuplja investicija za nekog ko se bavi vinogradarstvom i ne prodaje vino, nego ga popije s društvom . Hidraulička preša od oko 150 l mi je ok, radio sam sa sličnima u blizini imam majstora koji ih profesionalno proizvodi,masivna konstrukcija, pouzdana hidraulika, obruči i podnica od inoxa, gusto složen koš da ne bježi dragocjenost van , dodatno stavlja inox trake sa rupicama između letvi koša koje se mogu vaditi, sve ok, ali je teška ko vrag, možda bi ju s nekim uzeo zajedno pa da se onda kilavimo s transportom, malo nezgodno . Preša na vodu mi izgleda praktičnija, ali nema ju niko u mom krugu vinogradara i nisam ju vidio u akciji. Kod nas je trenutno najeftinija i meni najzanimljivija varijanta kupiti kod gore navedenog majstora koš i podnicu, onda kupiti ili drugačije nabaviti čelične profile, složiti jednostavnu konstrukciju, kupiti 20 tonsku kamionsku dizalicu i ispadne malo nespretnija, ali u praksi dokazano vrlo solidna i dosta jeftinija alternativa.Kak se vi snalazite?
imam hidrauličnu prešu s košem od 150 litara. istina, teška je ko sam vrag, ali je odlična i ne bi je mijenjao. prešu trebam jednom godišnje pa i nije takav problem izvući ja van iz prešnice. Jedino što su mi se letve razišle pa sam zainteresiran za tog tvog majstora. Već sam ranije razmišljao o tome kako izraditi neke trake ili možda cijeli koš od inoksa. Jel moguće s čovjekom stupiti u kontakt?hvala unaprijed