Pozdrav svima na forumu, novi sam clan, ali nadam se da cemo se dgo druziti zajedno!Moj problem je sto nikako nemogu identifikovati sortu grozdja koja mi se nalazi na vikendici i od koje vec 2 godine radim vino...postavljao sam temu i na drugim forumima i bilo je svakakvih prijedloga, nista konkretno i sigurno...Grozdje ima jako sitno zrno, slatko, velike kospice unutra, deblja ljuska...Prosle godine sam pravio vino od tog grozdja i vino je ispalo meni fantasticno! Veoma jak buke (mozda cak i prejak), boja tamno crvena, poslije 2 ili 3 bistrenja i pretakanja ne vidi se kroz casu kad se uspe.Necu govoriti na koje sorte sumnjam da nebi uticao na vas subjektivno, zelim da cujem vase misljenje!Hvala vam!
Po bobici se vidi da meso ostaje kompaktno(znaći da je direktno rodni hibrid).Po opisu mirisa i kožice reklo bi se da je izabela,ali list mi lići na francuza.
Bok,I kakvo je na kraju vino ispalo od ovog Johanitera ili pak iz Solarisa?Kakva su iskustva?Vidim da je moguće u Sovenii nabaviti cijepove Johanitera..