VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 22:23:23

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Voćarsko-vinogradarske teme
| | |-+  Zaštita vinograda i voćnjaka od ptica
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 Dolje Ispis
Autor Tema: Zaštita vinograda i voćnjaka od ptica  (Posjeta: 178230 puta)
DarzaJ
Novak
**

Slav.Brod, 45°11'51.51"N, 18° 1'17.66"E

Email
« Odgovor #45 na: 03 Kolovoza, 2010, 17:40:42 »

pa video traka ima sigurno još za kupiti ???

Vjerojatno ima za kupiti ali mi se ne troši novac na njih jer imam hrpe nepotrbnih CD-ova. Trake sam koristio dok sam imao ali traju samo jednu sezonu, dok CD-ove koristim više puta.
Predprošle godine sam zakasnio jedan dan i ptice su mi obrstile cijelu jednu stranu reda do šume.

Što se tiče Jastreba to vrlo dobro djeluje. Blizu mene je jednu godinu kobac imao gnijezdo i ptica nije bilo niti blizu.

Evidentirano
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #46 na: 04 Kolovoza, 2010, 08:41:50 »

Klopoci sa sajma su igračke-suveniri. Nadunu se od kiše i rose i gluhi su. Moji su strojevi močni, krupniji, ali ako je naselje u blizini - ne preporučam. Ja postavljam dva i Štef jednoga. Problem su nam bile ptice, kosovi, koji dođu po zemlji i pojedu rane zobatice, u blizini je šuma i dosta zapuštenih parcela s grmljem/trnjem, pa im ni jastrebi niš ne mogu !
Evidentirano

46.086344, 16.117566
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #47 na: 10 Kolovoza, 2010, 08:27:13 »

navodno, kao, pričaju da napad ptica dolazi sa zemlje, znači da ptice pješke doskakuću u vinograd, da je za zaštitu od ptica dovoljno na posljednji red stavit mrežu
Prošlih godina sam i imal štetu od ptica samo na zadnja dva reda kod šikare koja je posjećena sad na 50 metara, dio forumaša je i vidio to
Vaša iskustva, saznanja, spoznaje?
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #48 na: 10 Kolovoza, 2010, 10:14:27 »

Ako se radi o cvorcima koju su najveci stetnici onda definitivno ne. Oni napadaju iz zraka.
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #49 na: 10 Kolovoza, 2010, 10:33:21 »

Klopoci sa sajma su igračke-suveniri. Nadunu se od kiše i rose i gluhi su. Moji su strojevi močni, krupniji, ali ako je naselje u blizini - ne preporučam. Ja postavljam dva i Štef jednoga. Problem su nam bile ptice, kosovi, koji dođu po zemlji i pojedu rane zobatice, u blizini je šuma i dosta zapuštenih parcela s grmljem/trnjem, pa im ni jastrebi niš ne mogu !
Moj klopotec je sa sajma i stvara buku,ali kolko sam primjetio baš mi služi ko ukras,ja sam ga malo modificirao,ali nema veze mislim da i ovi tvoji služe ko ukras pogotovo kad nema vjetra.Ptice se naviknu na to,naviknu se one i na plinske topove tu jedino pomaže sačmarica  ;D Imam sreću kaj dosta jastrebova leti u blizini,a i nisam blizu šume tak da ima malo ptica,ima par kosova koji su mi obradili nešto sitno zobatica,zasad,ne znam,lani sam imal više štete od osa i stršljenova,ali to sam istrijebio,najvjerojatnije bi mreža pomogla,čuo sam priče od ljudi kad navali jato čvoraka,nema spasa,ak nisi u tom trenutku tamo da ih nekako otjeraš  :(
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #50 na: 10 Kolovoza, 2010, 13:51:14 »

Ptice se naviknu na to,naviknu se one i na plinske topove tu jedino pomaže sačmarica

Slažem se. Pričali su ljudi da top baš ne pomaže, naviknu se čvorci, ali ne i susjedi. Na pušku se ne naviknu ;D
Dok se jato zaleti, jedino puška. Imam trešnje par metara od terase, ništa im nije smetalo kad su zrelile, niti ljudi čak ni kiša. Baš su po kiši najviše napadali. Pomogla mi je češka Slavia 4,50 cal i par mačaka. 8)
Nešto im se smanji apetit dok vide da im leti perje i diabole. Dolje mačke čekaju da padne, tako da im nema spasa. Imam 7 mačaka tako da niti ima miševa niti voluharica niti krtica. Danas je svakih 15 minuta dolazio ulovljeni miš, do večeri ima toga za ražnjiće napraviti!
Pametni su ti čvorci, imaju točno organizirani napad, imaju izvidnicu. Dva su uvijek u izvidnici. Nakon njih dođe jato. Osjete kad uperiš cijev u njih, treba biti brz, ili u sjeni. Onda teže skuže.
Imaju nekoliko navala hranjenja, najgore je ujutro.
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #51 na: 10 Kolovoza, 2010, 20:03:29 »

Imam 7 mačaka tako da niti ima miševa niti voluharica niti krtica. Danas je svakih 15 minuta dolazio ulovljeni miš, do večeri ima toga za ražnjiće napraviti!
Haha,ti nemaš mačke,nego terminatore  ;D

Pametni su ti čvorci, imaju točno organizirani napad, imaju izvidnicu. Dva su uvijek u izvidnici. Nakon njih dođe jato. Osjete kad uperiš cijev u njih, treba biti brz, ili u sjeni. Onda teže skuže.
Imaju nekoliko navala hranjenja, najgore je ujutro.
Točno tak,sreća što ih zasad nemam u blizini,mislim da te tu samo mreža spasi,ak baš nisi stalno tamo da ih drugačije tjeraš,ove kosove samo plašim petardama jer su mi simpatične ptičice,lijepo pjevaju i ima ih par,kaj pojedu nek pojedu  ;D, ja se spremam za borbu sa insektima,krvi ću im se napiti sa zamkama  ;D ;)
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #52 na: 10 Kolovoza, 2010, 20:45:17 »

Kod mene su upravo kosovi problem na jednom dijelu..zaštićene su to ptice pa triba bit oprezan sa sačmaricom u radnom dijelu tjedna kada nisu dani za lov ;D     
Evidentirano
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #53 na: 10 Kolovoza, 2010, 21:23:33 »

Haha,ti nemaš mačke,nego terminatore  ;D
Točno tak,sreća što ih zasad nemam u blizini,mislim da te tu samo mreža spasi,ak baš nisi stalno tamo da ih drugačije tjeraš,ove kosove samo plašim petardama jer su mi simpatične ptičice,lijepo pjevaju i ima ih par,kaj pojedu nek pojedu  ;D, ja se spremam za borbu sa insektima,krvi ću im se napiti sa zamkama  ;D ;)

pojasni... ;) kaj, s kim i kak
prošle godine ostal bez zobatica, dal su ptice il ose/stršljeni neznam
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #54 na: 10 Kolovoza, 2010, 21:34:58 »

Ova zamka,kupljena u SLO za 25-30ak kn je u 2 tjedna,lani,namamila na pivu najmanje 200 stršljenova,nje sam baš išao brojiti  ;D ose i ostalo nisam,što je ušlo,više nije izašlo  ;D
Stavio sam ju,kak se vidi na slici,kod kardinala kojeg su mi napadali,svaki dan sam morao mijenjati pivu jer sam valjda svu leteću gamad navukao iz cijelog sela,nije se piva vidjela od njih  ;D

* P8090047.JPG (66.25 kB, 640x480 - (hitova: 2233 ).)
Evidentirano

jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #55 na: 10 Kolovoza, 2010, 22:09:29 »

nikad zamke-mamce ne stavljajte baš ispod grozda kojeg hoćete štititi , jer će se ipak neki opet zaletiti i na sami grozd...malo dalje , jedn metar od njega stavit , jer mirisi pive-mamca će ih i onako privući ka mamcu ;)
Evidentirano

Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #56 na: 11 Kolovoza, 2010, 09:33:54 »

nikad zamke-mamce ne stavljajte baš ispod grozda kojeg hoćete štititi , jer će se ipak neki opet zaletiti i na sami grozd...malo dalje , jedn metar od njega stavit , jer mirisi pive-mamca će ih i onako privući ka mamcu ;)
znači piva, pola meni pola njima, staro vino sa šećerom i octom, kaj još?
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #57 na: 11 Kolovoza, 2010, 09:57:10 »

Ništa sa šećerom, sredit ćeš pčele!!! :o
Evidentirano

Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #58 na: 11 Kolovoza, 2010, 23:14:01 »

Ništa sa šećerom, sredit ćeš pčele!!! :o

Ok, samo pitam, to naši ljudi znam da stavljaju...djeloval bum edukativno onda na njih
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #59 na: 12 Kolovoza, 2010, 06:20:43 »

Ja napravim zamku od flaše od coca cole i šljaka.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!