planiram switch+ev.avaunt negde oko 25.8., uglavno prije kiše koja se najavljuje za kraj mjeseca...
karenca istjece 15.9. branje bu ziher kasnije, racunam na zadnji vikend.
Ne gleda se samo karenca, malo šire shvati zaštitu i utjecaj na sve čindbenike.
Slobodno moze pojasnjenje
Evo da ne budem više dosadan i naporan sa glupim pitanjima ovo je zadnje što ču pitati, obečajem... Pošto su mi Zagorec i Poznanovec rekli da nema potrebe više špricati sa bakrom nemam razloga da im ne vjerujem.Samo me još zanima odgovor od Razora:Kompletan vinograd(chardonnay,zeleni silvanac,frankovka,graševina i kavčina) je 10.8 bio pošprican sa CHAMPION WG 50 + sumpor. Moje je pitanje dali je potrebno,korisno ili ima ikakvog smisla 20.8 još jedamput obaviti prskanje sa CHAMPION WG 50 ali samo po kasnim sortama koje se beru u desetom mjesecu( graševina,kavčina).?Hvala, to bi bilo sve od mene za ovu godinu...
Pojašnjenje: S obzirom na trenutne vremenske prilike i daljnu prognozu, prskanje za botritis nepotrebno. Rani botritis zaustavljen, a kasni ako se javi možeš grožđe umakat u otopinu badava je. Sredstva utjeću na vrenje i kasnije na vino. Ne prakticira se zadnji dan karence i prvi dan berbe. itd...
Ajd stavi koju fotku trsja na visokom uzgoju da vidimo, ovo zvuči jako zanimljivo.
S tim se slazem. Ako tijekom razdbolja od aplikacije nije bilo puno oborina na karence se moze dodati 3-5 dana gore.
Sutra je 20.8. dakle nisam zakasnio s odgovorom, nisam vidio prije, moj odgovor je isto ne. Nema potrebe. Jedino mlade trseve. Ja ću vjerojatno već i brati oko 17.