PA kaj vam nije jednostavnije i jeftinije da ste umjesto bordoške ili sl. sad prije kiše pošpricali sa sistemikom sa al-fosetilom ili folpetom. Bakrom ću ja ove godine ići tek nakon berbe.Znate li da sada morate biti oprezni sa prihranama, ako budete filali vinograd sa dušikom(drin,goemar i sl) nemojte se čudit kad vam počne trunuti grožđe a niti jedan botricid nebude od koristi
Za 36 dana je rujan, a najranije sorte će uskoro početi šarati! Smatram da moja frankovka i nije najranija sorta a sara je vec pocela . Grozdovi izlozeni suncu vec imaju po 3-4 bobe koje su promjenile boju. Naravno nije plemenjaca !!!!!
Znate li da sada morate biti oprezni sa prihranama, ako budete filali vinograd sa dušikom(drin,goemar i sl) nemojte se čudit kad vam počne trunuti grožđe a niti jedan botricid nebude od koristi
Drin nije dušik
Osobno nisam puno istraživao tu folijarnu stranu ishrane vinove loze ali vidim da bi se to sigurno isplatilo...Dosada sam isprobao sam Herbargeen forte (nekada Megagreen), i DRIN....nije neka kolekcija isprobanih preparata, ali za DRIN mislim da bih mogao dati motorku kao ulog da zaista vrijedi...DRIN mi se pogotovo ove sušne godine pokazao odilčnim... stvarno, biljka reagira na stimulaciju DRINom, pojavljuje se na mladoj lozi novi vrh te nastavlja rast, a bila je ozbiljno usporila.. dapače, na nekim mladim trsovima ove godine posađenim rozgva je već počela prisilno dozrijevati DRIN, u razmacima svakih 7 - 10 dana...super
Dakle, DRIN sadrži dušik i ubrzava rast i razvoj