VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 20:01:41

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2011. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 71 Dolje Ispis
Autor Tema: 2011. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 424881 puta)
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #810 na: 13 Srpnja, 2011, 08:44:58 »

ipak jučer pošprical:Ridomil gold plus + Sabithane.Glavni razlog prevencija protiv pepelnice.
Evidentirano
igor421
Novak
**

Email
« Odgovor #811 na: 13 Srpnja, 2011, 11:57:31 »

Moj plan za špricanje sutra rano ujutro: mythos i runner samo po zoni grožđa, pa kad se ovo osuši ili kasno navečer po cijelom trsu: bakreni ridomil i falcon ( ima malo pepela na 3 trsa ). Kombinacija mi je takva jer svega imam od lani taman za ovo špricanje, kupil sam samo runner. Vidim da je savjetodavna služba za KC-K® županiju danas dala preporuku da se još nede s bakrom, nego predlažu daconil,mankozeb,dithane. Kaj vi velite ?
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #812 na: 13 Srpnja, 2011, 14:52:21 »

Moj plan za špricanje sutra rano ujutro: mythos i runner samo po zoni grožđa, pa kad se ovo osuši ili kasno navečer po cijelom trsu: bakreni ridomil i falcon ( ima malo pepela na 3 trsa ). Kombinacija mi je takva jer svega imam od lani taman za ovo špricanje, kupil sam samo runner. Vidim da je savjetodavna služba za KC-K® županiju danas dala preporuku da se još nede s bakrom, nego predlažu daconil,mankozeb,dithane. Kaj vi velite ?
Da, ali i Quadris, Eclair, Cabrio top.
Tko zna šta bude, sutra popodne te navečer najavljuju mogućnost olujnog nevremena i tuče >:(
Ili možeš s ovim šta si kanio rano ujutro, ili drugi dan nakon šta prođe nestabilnost.
Evidentirano

Gringo
Mlađi novak
*

Ðurmanec

Email
« Odgovor #813 na: 13 Srpnja, 2011, 16:32:04 »

Imam Mikal F Premium, jel mogu staviti Karathane Gold k njemu?
Evidentirano

Life is good!
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #814 na: 14 Srpnja, 2011, 12:56:32 »

Miješaj i špricaj : " KARATHANE GOLD 350 EC se mole miješati s većinom preparata, osim s onima alkalne reakcije, sredstvima koje sadrže ulje, mineralnim uljima i bordoškom juhom." Ali ... zabranjeno ga je koristiti na temp. iznad 28 *C !

No, ja bi pričuval Mikal P za hitne slučajeve ili drugu godinu, a sad hitil nekaj bezazlenije. Pa nije frka za plamenjaču !? A za pepelnicu je frka, pa bi mesto Karathana, koji je kontaktni, metnul nekaj jače. Falkon recimo !
Evidentirano

46.086344, 16.117566
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #815 na: 14 Srpnja, 2011, 13:31:32 »

Mikal Premium je prejak. Ne razumijem, jedino opravdanje je ako ti je tuča pala za korištenje. S ovom kombinacijom ćeš si vjerojatno spržiti list na takvim temperaturama. Dinokap je osjetljiv na visoke temperature, a i nije ga preporučljivo miješati sa folpetom u mikal premiumu. No stvarno ne razumijem šta će ti sada 2 sistemika i jedan preventivni u istom preparatu, kad je dovoljno prskati samo sa preventivnim u ovim uvjetima ??? ???
Evidentirano

dock
Novak
**

Email
« Odgovor #816 na: 14 Srpnja, 2011, 20:08:08 »

Uploaded with ImageShack.us

o čemu se ovdje radi.grozd je smežuran   a bobicfe se konstantno suše????????
Evidentirano

nakon mene samo bog i vino....
Gringo
Mlađi novak
*

Ðurmanec

Email
« Odgovor #817 na: 14 Srpnja, 2011, 20:26:29 »

Hvala na savjetima. U petak sam špricao po drugi put s Forum star i Collis a prije toga s Ridomil Gold i Karathane-om isto dva puta. Za sada nema nikakvih bolesti. Od preparata doma imam i Rivala uz prije navedene Mikal premium F i Karathane Gold. :-\

Evidentirano

Life is good!
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #818 na: 14 Srpnja, 2011, 21:03:58 »

Uploaded with ImageShack.us

o čemu se ovdje radi.grozd je smežuran   a bobicfe se konstantno suše????????

Peronospora na grozdu, napad preko peteljke.
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #819 na: 15 Srpnja, 2011, 20:52:58 »

Peronospora na grozdu, napad preko peteljke.

Dodao bih da bi još moglo biti i od ožegotina sunca, slika je loša pa se ne može ni to isključiti.
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #820 na: 15 Srpnja, 2011, 21:21:43 »

Idem sutra sa bakrenim Curzatom i Postalonom,18.dan mi je od zadnjeg šprica,vrebao sam ove ugodnije temperature,ovo prije je bilo koma,zdravo je,osim nešto paleži od sunca,jel treba nešto za moljca da ne idem posebno po grožđu?
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #821 na: 15 Srpnja, 2011, 21:39:57 »

Provjeri da li ga imaš. Kod sebe nisam vidio moljca, možda su i ove temperature poremetile razvoj, no da moram napamet prskati ili preporučivati, oko 20.07. bih tretirao još jedanput protiv moljca 2. generacije, jer mi se to već događalo.
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #822 na: 15 Srpnja, 2011, 22:40:07 »

Uvalile su mi se štitaste uši...lisnu masu i grožđe držim pod kontrolom ali staro drvo je prepuno medne rose,to još nisam u životu vidio.
Preporuka kolege iz hzpss je da se prska lisna masa čim se štetnik uoči na njoj,kaže da nema smisla prskati po drvu ako se bar ne oguli stara kora što je narvno sizifov posao.

Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #823 na: 15 Srpnja, 2011, 22:52:47 »

Vidio sam negdje stroj koji skida koru. Sigurno postoji nešto takvo. Ja sam kod sebe isto u nekoliko navrata primijetio štitaste uši  pod korom, koju iz istih razloga ne skidam. No, nisu medile.
Ove godine sam morao stare vitice od loze skidati sa duplih žica, to je isto super posao :o
Evidentirano

Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #824 na: 16 Srpnja, 2011, 07:42:22 »

Osim manjih problema s ožegotinama, nemam problema s pepelnicom i plamenjačom, no još uvije se nisam riješio grinja. Ima li ih smisla tretirati sada i čime? Demitan koristio 2 puta?
Evidentirano
 Str: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 71 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!