Pozdrav svima!1. Koja je razlika između Pyrusa i Mytosa? Nikakva,osim kaj su različiti proizvođači.Teldora se bojim jer ste na pisali da nije s ničim kompaktibilanTu si očito pobrkao Teldor sa insekticidom Reldanom.Teldor je sa Switchem ponajbolji preparat protiv botritisa,može se miješati bez problema.2. Plan za slijedeću aplikaciju je:a) pepelnica sabithane ili falcon ( treba li sabithaneu cromosul, ne volim ga), do sada dva puta postalon pa bi promijenio.Sabithanu ne ide sumporb) Fantic M ili Forum star, ( već sam dva puta išao sa folpetom, Fantic f, Forum star prethodno)Folpet je kontaktan možeš s njim više puta ići,može Forumc) Ubacio bih u to Mytos za koji računam da nije isti sa Pyrusom. Ako je isti, idem sa Pyrusom a na kraju switch. Da li bi se u prethodno uklopio Teldor pa da mi Pyrus ipak ostane za kraj.Vidi pod 1.b pa odlučid) Ubacio bi nešto za moljce, do sada koristio Beta baythroid, za kraj bi si ostavio Runner, pa bi sada sa AvauntomMože3. Planirao sam ovaj puta preskočiti prihranu jer sam je do sada dosta forsirao tako da mi je rast mladica bio intenzivan i mladice, listovi i grozdovi su u dobroj kondiciji. Obzirom da planiram poštucati vrhove mislim si ako udarim prihranu ubiti će me zaperci. Slijedeći puta bi koristio Hascone.....Ak si u prihrani pretjerivao sa dušikom onda ti raste,imaš na portalu program prihrane,sad idu preparati kao što je Hascon,Magnesiogreen,Oligogreen,ak im pogledaš sastave,nemaju dušika,nego elemenata protiv kloroze,za povećavanje šećera i sl.Ako ste se uspjeli snaći molim mišljenje za pojedine točke.HvalaSnašao sam se
može komentar na kombinaciju koju mislim dns špricati: verita, tilt,sumpor i king. ima i opcija umjesto verite curzate m .
Jel mogu avaunt mješati sa: ridomil gold 68, rubigan +chromosul, kidan. Mislil sam chromgor, al mi je pirou odgovoril da chromgor ne ide s ridomilom. a nebum stigel s njim posebno nego mi treba neki insekticid koji paše s gornjom kombinacijom, a da nije iz skupine sintetskih.Hvala
A čemu Vivando uz Cantus ? Cantus ti djeluje i na pepelnicu. Dodaj mu još malo strobija i imaš jaki Collis.Možeš uz Cantus dodati i neki triazol pa ni ne moraš stroby, opet imaš više nego odličan preparat. Ili si uzmi Signuma pa imaš potpunu zaštitu od pepelnice i botritisa. Ja ću koristiti Signum u zatvaranju grozda ( boskalid + piraklostrobin ), ostalo mi je od voćaka načeto. Moguće je i Bellisa. Signuma i Bellisa malo više treba staviti od preporučene koncentracije za voćke i to je onda dupla zaštita jer i boskalid i piraklostrobin djeluju na botritis. BASF je napravio lude kombinacije sa boskalidima, tako da tu ima puno mogućnosti. Nemoj Vivando i Cantus skupa stavljati jer je to prejako. Ako nema pepelnice, mislim da je čisti Cantus sasvim dosta za prevenciju jer ti je boskalid i u Collisu i to u puno manjoj dozi.Ako dodaš Folicur uz Forum Star i Cantus imaš triple play za botritis jer svi djeluju na botritis, dva na pepelnicu, a forum je jak za peronosporu. Ako staviš i sumpora u to imaš 3 kontaktna ( peronospora- folpet, pepelnica- sumpor, botritis - folpet ) i 3 sistemika ( peronospora 1 - dimetomorf, pepelnica 2 - tebukonazol, boskalid, botritis 2- tebukonazol, boskalid ). Razmisli, sad imaš nekoliko opcija, Vivando si za poslije ostavi, kao i Crystal, Talendo, te Falcon. Daleko je šara, a ne nađeš sve te preparate uvijek u dućanu.
mikal premijum + falcon + mythos + king je išlo u subotu