A čemu Vivando uz Cantus ? Cantus ti djeluje i na pepelnicu. Dodaj mu još malo strobija i imaš jaki Collis.Možeš uz Cantus dodati i neki triazol pa ni ne moraš stroby, opet imaš više nego odličan preparat. Ili si uzmi Signuma pa imaš potpunu zaštitu od pepelnice i botritisa. Ja ću koristiti Signum u zatvaranju grozda ( boskalid + piraklostrobin ), ostalo mi je od voćaka načeto. Moguće je i Bellisa. Signuma i Bellisa malo više treba staviti od preporučene koncentracije za voćke i to je onda dupla zaštita jer i boskalid i piraklostrobin djeluju na botritis. BASF je napravio lude kombinacije sa boskalidima, tako da tu ima puno mogućnosti. Nemoj Vivando i Cantus skupa stavljati jer je to prejako. Ako nema pepelnice, mislim da je čisti Cantus sasvim dosta za prevenciju jer ti je boskalid i u Collisu i to u puno manjoj dozi.Ako dodaš Folicur uz Forum Star i Cantus imaš triple play za botritis jer svi djeluju na botritis, dva na pepelnicu, a forum je jak za peronosporu. Ako staviš i sumpora u to imaš 3 kontaktna ( peronospora- folpet, pepelnica- sumpor, botritis - folpet ) i 3 sistemika ( peronospora 1 - dimetomorf, pepelnica 2 - tebukonazol, boskalid, botritis 2- tebukonazol, boskalid ). Razmisli, sad imaš nekoliko opcija, Vivando si za poslije ostavi, kao i Crystal, Talendo, te Falcon. Daleko je šara, a ne nađeš sve te preparate uvijek u dućanu.
Ne kužim baš ovo s moljcom. Zar prva generacija ne rađa drugu, druga treću... pa slijedom toga, ako ga ukokaš u prvoj, slabija je druga, ukokaš drugu oslabljenu i treća je takaj slabašna, znači manja šteta. Ili to sve ide drugačije? Čekaš ga s otrovima u drugoj, ono VII mj. i dokusuriš u trećoj?
Eto, samo da vas pitam koliko ste vi imali gusjenica moljaca, odnosno zapredaka na 100 grozdića, prije nego ste suzbijali prvu generaciju
Npr. ja uopće dosad nisam koristio insekticid,niti zaštitu protiv moljaca,ne računajući ulje i Beker u otvaranju pupova
još jedna kombinacija, signumu ili bellisu dodamo polyram i dobijemo dva preparata, cabrio top i cantus za sve tri bolesti: peronosporu, botrytis i pepelnicu
nisam mislil da ja to kombinacija za trenutne vremenske (ne)prilike, već jedna do mogćih kombinacija
ok,još bi dodal, cabrio top nije samo kontaktni preparat, nek i lokosistemik(ulazi u biljku, ali se ne širi po njoj)