Ljepo pozdravljam sve na forumu, nisam do sad ništ pisal, ali redovito čitam. Imam 300 trsova cijepa, vinograd sam nasljedil od deda i bake, i ovo mi je druga godina da ga radim potpuno samostalno. Zasad je sve u redu kaj se tiče bolesti, a za špricanje pratim kaj se tu napiše, stranice HZPSS-a i i prokomentiram sa rođakom koji je već stari i iskusni vinogradar. Malo gledam ovu podjelu insekticida pa molim odgovor ili komentar na sljedeće : Svi moji susedi u vinogradu ( uključujućo i mene) od insekticida koriste samo ili uglavnom: direkt, rotor, fastac i betu. Sad vidim da su to sve sintetski preparati po ovoj podjeli koju je napisal Razor, tak da ispada da oko 4 puta godišnje špricamo s tim preparatima a vidim da pišete se to ne smije. Koje su posljedice ?
Pa nikaj ne fali toj kombinaciji
Moja kombinacija, mislim čak sutra špricati ak se sve poklopi glasi:Forum Star + Collis + Runner 240Imam oko 400 trsova Chardonnay-a, sitno traminca, 150 trsova graševine, malo zubatice i stotinjak komada frankovke tak da nekaj je pri kraju cvatnje, nekaj još malo cvate, nekaj je ocvalo....
preskupa kombinacija za jedan direktor malo bakra i to je to netreba njemu bogzna kaj
Ako ima 20%, puta 2,5. Mada po meni je dosta forum star i collis osnovne koncentracije.Cantusa ide 0,1%, trebalo bi znači collisa oko 10ml staviti. Inače ga ide 4ml.
Slažem se, mi obavimo oko 4-5 prskanja tjekom godine i to je to...Jedini je problem kako postignuti na direktoru 16-17 % šečera tjekom berba a da nisu sve jagode na podu...
magnezij+hascon m10 prihrana
PozdravS obzirom da sam prošle godine zeznul protiv botritisa (a cvatnja prošla bez ijedne kapi kiše, i moljce sam šprical dva puta nakon cvatnje, e majku mu imal sam možda i više od 20% truleži, mada mi se čini da uz one silne kišurine u srpnju i kolovozu nije i bilo nekih izgleda protiv botritisa) u subotu bi puhal na hladno. Prošle godine sam išel s Forum star+Collis, prije i poslije cvatnje, ove godine sam stavil Winner (mada je Fstar malo jači kaj se tiče folpeta)+Collis prije cvatnje, sada planiram Forum star+ Vivando + Cantus, ili ima možda neka još bolja kombinacija.