ništa ne zdrači , već ostavi da se dobro staloži par dana, jer nemaš brige sa oksidacijom , a onda pretoči , odvoji od taloga i dodaj kvasce koji podnose veći sumpor i nemaš problema imat ćeš bolje vino nego ovi kaj savjetuju da ga baciš i kupiš njihovo vino, a zapravo ti nisu dali SAVJET.
mislim, staviti 40 g vinobrana na 100 l, o cemu cemo dalje pricati..? reko, prijatelju, procitaj prvo pokoju knjigu pa onda pitaj
samo je bio dovoljno iskren pa da je rekao da se slučajno zeznuo. Načelno se slažem s tobom, mnogi (često i ja) pitamo neke stvari koje se možda mogu pronaći na portalu, nekoj knjizi itd. ali opet, s druge strane, mogu si misliti kako je dečku, pa samo iz tog razloga, ja mu ne bih "solio ranu"...
Ok. Slušajte što se dogodilo najtupavijem matematičaru. Naravno, u pitanju je moja malenkost. Jučer u 20 sati zbog grube greške u računanju u 130 litara mošta šibnuo 50 grama vinobrana. Znači oko 40 grama na 100 litara. Imam uvaferm kvasce Sacc. cer. var. bayanus. Imam i hranu za otežane uvjete Begerow Siha sol plus. Da li ima šanse da od toga ikad ispadne vino, ili bude ostao sok?Sutra svakako idem napraviti sve po zakonu. Staviti hranu i kvasce. To mi je dio uroda. Rane sorte. Graševina čeka da i nju zaribam. Hilfe.
slažem se , pa ovo je forum, tj brzi razgovor i odgovor, inače će se pretvorit u pisanje samo ovako: -pogledaj to tamo i tamo , pročitaj tu, ...jednostavnije ti je malo odgovoriti , bar kratko , jer i drugi to čitaju 1365članova, pa bar neće svi nešto isto pitati ...bar ovaj mjesec...
S druge strane je mozda upitno koliko je temperatura od 20°C presudni faktor za vrenje kad ni most nisi talozio? Mozda nije toliko bitno...