|
Ivan
|
 |
« na: 14 Studenoga, 2010, 18:29:22 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivan
|
 |
« Odgovor #3 na: 03 Ožujka, 2011, 00:50:59 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tupka
|
 |
« Odgovor #4 na: 07 Ožujka, 2011, 15:59:24 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Live long and prosper!
vrbovec
|
|
|
|
Ivan
|
 |
« Odgovor #5 na: 10 Ožujka, 2011, 00:53:51 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mmihale
Novak

Međimurje
|
 |
« Odgovor #6 na: 10 Ožujka, 2011, 15:39:05 » |
|
http://naturavino.hr/index.html
Ivane daj prokomentiraj ovu recenicu koju sam nasao na danoj web stranici " Kod pretakanja se gotovo i ne upotrebljava sumpor, ili u jako malim količinama, jer je tako uzgojeno grožđe iz vinograda u potpunosti zdravo i oksidacijski moment nije tako jak." kako to da samo zdravo grozdje dovoljno da vino ne oksidira prilikom oksidacije? Zar ne igraju glavnu ulogu u ovome slucaju duza maceracija => vise tanina => zastita od oksidacije? pozdrav.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
... vino voli visinu i dobar pogled, voli gledati odozgo.
|
|
|
luka985
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #7 na: 10 Ožujka, 2011, 19:47:42 » |
|
Ta naslovna strana izgleda kao da ju je pisao neki osnovnoškolac. Puno je tu izraza za koje se autor treba zapitati što je zapravo htio reći... Ako biste ova vina probali iz čaša za crno vino i ne biste vidjeli boju, mislili biste da pijete crno vino jer zbog maceracije sadrže tanine koji su tipični za crna vina! Što je manje nekakavih gnojila i dodataka, grožđe je zdravije i prirodnije. Grožđe se prska isključivo preparatima pripremljenima kod kuće.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ivan
|
 |
« Odgovor #8 na: 10 Ožujka, 2011, 23:54:11 » |
|
Ivane daj prokomentiraj ovu recenicu koju sam nasao na danoj web stranici "Kod pretakanja se gotovo i ne upotrebljava sumpor, ili u jako malim količinama, jer je tako uzgojeno grožđe iz vinograda u potpunosti zdravo i oksidacijski moment nije tako jak."
kako to da samo zdravo grozdje dovoljno da vino ne oksidira prilikom oksidacije? Zar ne igraju glavnu ulogu u ovome slucaju duza maceracija => vise tanina => zastita od oksidacije?
pozdrav.
pa da, vrlo vjerojatno se je mislilo da upravo zbog takvih nekih postupaka se moze smanjiti ili cak u potpunosti eliminirati sumporenje kao sto to npr. radi Radikon od navedenih vinara sa te stranice, za ostale ne znam pouzdano. ali kako je vec luka rekao, to je pisao netko ko vjerojatno bas i ne razumije proizvodnju i finese takvih vina pa se neke recenice doimaju priglupim.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mmihale
Novak

Međimurje
|
 |
« Odgovor #9 na: 11 Ožujka, 2011, 08:16:59 » |
|
pa ako su vec nesto takvoga radili, mogli su doticne vinare savjetovati za "sadrzaj" web stranice  i napraviti kako spada.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
... vino voli visinu i dobar pogled, voli gledati odozgo.
|
|
|
|
Ivan
|
 |
« Odgovor #10 na: 08 Travnja, 2011, 20:38:11 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ivan
|
 |
« Odgovor #11 na: 14 Travnja, 2011, 22:24:33 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ivan
|
 |
« Odgovor #12 na: 04 Svibnja, 2011, 21:42:49 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ivan
|
 |
« Odgovor #13 na: 06 Svibnja, 2011, 15:03:10 » |
|
http://blog.vino.hr/archives/2051"Vina iz amfore nisu za svakog – tvrdi talijanski enolog Natale Favretto, specijaliziran za amfore koji je pomagao i Kaboli. Mogu ga, dodaje Favretto, raditi samo ljudi istinski posvećeni vinu, a u njemu će uživati samo potrošači koji o vinu puno znaju i razmišljaju o njemu – ljudi koje kod vina zanima suština, a ne sjaj."
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba