Ovo je neki zaklopac za dno kotla da ne zagori, pretpostavljam. Pitanje je jedino da li se vrh postavlja ovako prema gore.
pitaje za alambikpekao sam jučer rakiju po prvi put (od dropa grožđa)dobi sam 25 l rakijespremio sam je u pet litarskim plastičnim bocama (od vode)U čemu je najbolje to skladištit i koliko može stajati u plastici.Prpčitao sam danas sve ove vaše postove, žao mi je što ih nisam prije pročita,puno toga se da naučit. Hvala!
Danas sam ispekao rakiju "tropicu" malo prije sam završio pa nisam još mjerio jačinu.Zanima me dali netko zna kako bi ju mogao spremiti za dugogodišnje čuvanje(za unukovu svadbu).Imam čepilicu na limene čepove,dali bi to bilo dobro?Hvala.Pozdrav.
Dali tko zna što će se dogoditi poslije nove godine s našim kazanima za rakiju, dali ćemo smjeti peći i koliko.Po nekim saznanjima ,navodno 20 L za potrebe domaćinstva, kazani dobivaju "vodomjere" i plombiraju se ,porez na alkohol od nekih 60 kn po L apsolutnog alkohola itd itd . Što je tu istina i kakva je uopće istina ?Dali zna netko?
Pozdrav svim starim forumašima a i novim ,svi imamo puno znanja i još više pitanja.Od toliko čitanja i svih teorija o pečenju rakije teško je odabrati onu pravu i jasno objašnjenje o količini prve rakije koja se treba baciti,naime imam 100 litara sirove rakije koju imam namjeru prepeči jačine 46% i molim objašnjenje ako netko zna formulu ili neku pouzdanu metodu za dobru prepečenicu !
Na ovom linku možeš pronaći traženi odgovor.http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Slobodan_Jovic_Prirucnik_za_spravljanje_rakije/index.php
Zanima me tko proizvodi destilacijski uređaj RDU 100 i rakijski rektifrikator, hvala.Stjepan
Citat:Zanima me tko proizvodi destilacijski uređaj RDU 100 i rakijski rektifrikator, hvala.Stjepan