VVV Forum
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
07 Lipnja, 2026, 20:36:31
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:
Napredno pretraživanje
69.721
Postova u
368
Tema od
1.680
Članova
Najnoviji Član:
File_89
VVV Forum
Za korisnike Vinogradarskog foruma
Bez cenzure
Svaštara
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
« natrag
naprijed »
Str:
1
...
88
89
[
90
]
91
92
...
100
Autor
Tema: Svaštara (Posjeta: 606113 puta)
blitva
aktivni član
Odg: Svaštara
«
Odgovor #1335 na:
28 Travnja, 2015, 19:26:35 »
pa da ne kuzim jesam li ja glup ili kaj?!?!?
mankozeb ne smijem koristiti ako se ocekuju padaline...neg samo "na suho".... a plamenjača i krastavost se pojavljuju kako? putem Duha svetoga?!
Evidentirano
Brckovljani
SAS
Moderator
aktivni član
«
Odgovor #1336 na:
29 Travnja, 2015, 01:43:33 »
@blitva
Nemoj se opterecivati s glupostima. Prvom padalinom koja se pojavi i nakon 2mj. od spricanja sva kemija opet ide na zemlju i dalje u zemlju. Tako da su ovakva upozorenja presmjena.
Radije mi pomozite s ovime, imam namjeru kupiti kosilicu za travu. Znaci nista preskupo, bitno da je gore B&S motor radi servisiranja. E sad mene zanima koja je razlika izmedu brdo modela, netreba biti samohodna nije problem gurati. Imam nekih 500 kvadrata povrsine koje moram pokositi i plus 50 kvadrata blagog nagiba. Ostalo na nepristupacna mjesta idem s trimerom.
Jel mi može ko reći koja je razlika između kosilice sa i bez opcije malčiranja ?
Odnosno dali je upitanju samo razlika u nožu koji omogućava malčiranje ili ?
Mislio sam kupiti najjeftiniju koja obicno nema mogucnost malciranja i onda zamjeniti noz s drugim nozem za malciranje. Tako da bi kosilica mogla raditi malciranje, naravno ako je upitanju samo noz.
Evidentirano
SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član
MOČILE(KC) 46.176317,16.784009
«
Odgovor #1337 na:
02 Svibnja, 2015, 08:24:39 »
kupil kopačicu miostandard honda f 400
Evidentirano
bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
Mrgud
Mlađi novak
Novigrad Podravski
«
Odgovor #1338 na:
02 Svibnja, 2015, 09:00:20 »
Quote from: SINKE on 02 Svibnja, 2015, 08:24:39
Može malo više podataka, možda koja slika?
Evidentirano
gabro
Novak
«
Odgovor #1339 na:
02 Svibnja, 2015, 11:44:53 »
Quote from: SINKE on 02 Svibnja, 2015, 08:24:39
Odličan stroj.
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član
Bednja
«
Odgovor #1340 na:
02 Svibnja, 2015, 15:27:35 »
Imao sam je i ja,al znala je srat s paljenjem ,kad je crkla,e to su bile muke po Mateju da ju pokrenem.A i nisam bio zadovoljan onim prijasnjim moticicama ,mislim kakav je tad bio model na onom valjku.Vjerojatno sad imaju normalne.
Evidentirano
Entuzijast
Novak
Virovitica
«
Odgovor #1341 na:
03 Svibnja, 2015, 16:43:36 »
Danas malo odmor ja i kćerka se pozabavili ručkom a sad hladan gemišt
pečeni zec3.jpg
(175.69 kB, 640x480 - (hitova: 1283 ).)
pečeni zec2.jpg
(180.03 kB, 640x480 - (hitova: 1198 ).)
pečeni zec.jpg
(152.73 kB, 640x480 - (hitova: 1170 ).)
Evidentirano
Gdje god imaš mjesta voćkicu posadi a ona će tvoj trud bogato da nagradi.
SAS
Moderator
aktivni član
«
Odgovor #1342 na:
13 Svibnja, 2015, 16:24:28 »
Jel ima ko kakvu informaciju kakvi su inace strojevi od Benassia ?
Vidio sam u prolazu u jednoj trgovini Bennasi kopacice s B&S 750-800 motorima.
Jel valja sta takva kopacica za po vrtu, ima mogucnost podesavanja rucke gore-dolje i lijevo-desno pa zato pitam jer je nesto malo skuplja od Texas kopacice koje obicno nemaju takvu mogucnost podesavanja rucki.
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član
Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I
«
Odgovor #1343 na:
13 Svibnja, 2015, 20:13:44 »
Poziv svima clanovima foruma na MoslaVINA i degustaciju nasih vina koja ce se odrzati 30.5. (subota) u 19:30h.
Evidentirano
www.facebook.com/vineraenosolutions
www.vinera.eu
www.vina-kosutic.hr
www.facebook.com/VinaKosutic
Branee
Novak
«
Odgovor #1344 na:
17 Svibnja, 2015, 06:23:41 »
@ SAS
Imam Benassi s Brigs motorom od 5,5KS (neznam ovak napamet koja je serija motora)
Ovo sto se rucke daju pomicat gore dolje dusu daje kod frezanja nizbrdo, puno je lakse nego uzbrdo ( samo kaj to niko ne vjeruje od susjeda, a meni se polako j.. da objasnjavam ) uglavnom, onaj črtalek/kočnicu/komad metala koji koči treba okrenut kontra, zapiknut direkt u zemlju..uglavnom freza se svom tezinom zakapa u zemlju i preko kopacica.
Kod mene je bio problem s nagibom pa sam na taj nacin vracal zemlju uzbrdo( ili barem nije išla na dol ) Zatravil vinograd i više ne frezam.
Evidentirano
Lokacija; Haloze - Zagorje
Umjereno uzivanje u vinu ne moze skoditi niti u najvecim kolicinama
Branee
Novak
«
Odgovor #1345 na:
17 Svibnja, 2015, 06:27:06 »
Pojelo mi pol posta...ajde više s tim, upgrade taj forum vec jednom bemmu
.
Evidentirano
Branee
Novak
«
Odgovor #1346 na:
17 Svibnja, 2015, 06:31:19 »
@ SAS
.
Kaj se tice stelanja rucki L-D uvijek budes to koristil jer na taj nacin udjes izmedju trsova i nema potrebe za motikom.
Neznam kolka ti je razlika u cijeni al to ti je puno bolji/iskoristiviji stroj od onog koja nema tu mogucnost
@moderator/gazda, tko god, briga me...imate problem s forumom
2x sam pisal istu stvar, i ne, ne trebam nikakav link
Evidentirano
SAS
Moderator
aktivni član
«
Odgovor #1347 na:
17 Svibnja, 2015, 07:49:39 »
@Brane
Hvala, Benassi BL 350 s B&S 750 5.5ks je doma od jucer. Ima jednu brzinu naprijed i jednu nazad.
Bio sam ju jucer i danas budem u leru razradivao na min broj okretaja pa cu u ponedeljak/utorak pofrezat 20-30 kvadrata i onda novo ulje. Ovo sto se daju podesavati rucke kako god hoces bas je zakon, tako da ju moze baratat i patuljak i dvometras bez da se muce s krivom podesenom ruckom. Pogotovo je i ovo zakon mozes ju zaokrenuti u stranu hodat po stazi da ne gazis po mljevenoj zemlji. Imam bas tridesetak trsova koje budem na jesen pofrezao i pognojio, nije problem jer je to prakticki sve na ravnici odnosno svega par stupnjeva nizbrdice. I jos mogu u vocnjaku pofrezat di je mjestimicno blagi nagib od 10°, isto radi gnojiva.
Kopacica nebude godisnje puno radila, mozda 20-30 sati.
I ja ti odavna ostavljam trsje i vockice u travi bas radi zadrzavanje vlage u zemlji preko ljeta, odnosno redovito se kosi plus sprica se po trsju i vocnjaku i nema brige.
Evidentirano
tupka
aktivni član
«
Odgovor #1348 na:
18 Svibnja, 2015, 10:21:45 »
Mladići, kako ste samo hrabri !
http://www.24sata.hr/fun-video/nema-sanse-stani-muskarci-vristali-na-simulatoru-raanja-419630
Evidentirano
Live long and prosper!
vrbovec
SAS
Moderator
aktivni član
«
Odgovor #1349 na:
18 Svibnja, 2015, 22:06:18 »
@Brane
Kopacica je danas odradila svoj posao od 30 kvadrata. Znaci od toga bilo je 10 kvadrata izimno tvrde zemlje tako da inace tu jedva ide nabrusena stihaca u zemlju, a preostali kvadrati zemlje je bilo srednje tvrdoce.
Ukratko receno, ja sam s radom i rezultatom oduseljen, tako da prema svom iskustvu preporucam da se uzme kopacica od Benassia s B&S motorom !
@tupka
Ma prezivio sam ja slicne bolove. Bubrezni kamenac, pa kao klinac bio sam na moru i pri zatvaranju metalne ograde (vrata) sam presjekao korijen rasta nokta tako da mi je nokat poslije otpao, naravno da je bilo krvarenja. No samo sam zamotao flasterom i isao se kupat u moru i usput je preklo i od slane vode. A doktora nisam vidio, niti pio protiv bolova.
Poslije sam nakon x vremena si jako nabio nozni palac ispod nokta o betonsku stengu tako da mi je palac kvario ispod nokta koji je bio slomljen.
Imao sam i ozlijedu lijeve strane prsnog kosa pa nisam mogao normalno disati, a da me nije pritom jako zabolilo, pa cak i to da se nisam mogao ni sagnuti da si zavezem znirance, osim toga imao sam i bolove u kicmi itd.
Kome god prepricam uz vezi nesrece s noktima apsolutno je svima slabo ! Hahaha
No mozda ne znas za ovo.
Dali znas da zena kod porodaja moze dozivljavati orgazme umjesto ovakvih ludih poznatih bolova ?
E takva praksa radanja je popularna na dalekom istoku, odnosno tek od nedavno takva tehnika radanja stize na zapad. Znaci nema vise nepodnosljivih porodajnih bolova kad moze biti suprotno hahaha
Evidentirano
Str:
1
...
88
89
[
90
]
91
92
...