Ja mislim da 1kg šećera da otprilike 1l rakije. Znaći, kg šećera 7 Kn, litra rakije malo više od 7 Kn.[/quoteTočno
Quote from: Rašpa on 09 Ožujka, 2013, 11:54:58Ja mislim da 1kg šećera da otprilike 1l rakije. Znaći, kg šećera 7 Kn, litra rakije malo više od 7 Kn.[/quoteTočno Kako možeš TOČNO izračunati koliko kila šečera daje rakije?
Ne može tačno nego samo približno, zbog različitih okolnosti koje to sve određuju. Prerade i uslova za fermentaciju, ukupne količine i vrste šećera, svih onih grešaka u postupku od pripreme za fermentaciju pa do eventualnog odlaganja i načina izvođenja destilacije... Dakle na 1 kg šećera prosječno se dobije litra rakije jačine oko 50 stepeni. Kod onih koji to rade kako treba može i 54-57, kod onih drugih ide i niže od ovih 50, ali jako "teško" ispod 40.
Ja mislim da 1kg šećera da otprilike 1l rakije. Znaći, kg šećera 7 Kn, litra rakije malo više od 7 Kn.
kaj kaže zakonski, el se smije kod pečnja rakija dodavati šećer zbog korekcije alkohola?
ufff što sam zakuhao .... nego, jel ima netko ideju gdje bi mogao nabaviti sjeme kiwana.. probao bi ove godine sa dvije tri stabljike, pa da vidimo....
Šulog Donja Bistra, naći ćeš na netu
skup, preskup... ja želim samo dvije do tri biljke da vidim jel čemu.....