VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 23:43:38

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  Bez cenzure
| | |-+  Svaštara
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 100 Dolje Ispis
Autor Tema: Svaštara  (Posjeta: 606348 puta)
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #840 na: 02 Listopada, 2012, 20:43:10 »

Je, malo bih pazio s tim slikama jer za branje gljiva trebate dozvolu, i s njome maksimalno dva kilograma!
Pa kad svi ti zakoni izlaze,ja to niš ne stignem ulovit.A gdje je to objavljeno,jer ja sam to čul onak pričati po selu?Iako mi to nema veze s ničim jer ionak buju propali i kaj onda ko ima od toga :(
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #841 na: 02 Listopada, 2012, 21:46:19 »

znaći ovo tvoje mi zovemo Sunčanice,i danas sam ih baš imal pohane za većeru.I one rastu trenutno ko lude,osim kaj ne znam a se zakon odnosi i na njih ili ne?

evo ja danas u sumi kraj vinograda naso ogromnu suncanicu, najvecu i najvisu koju sam ikad vidio, 43 cm visoka, promjer klobuka 23 cm!?

mozda stavim i fotku ak mi se bude dalo prebacit s moba..
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #842 na: 02 Listopada, 2012, 21:49:48 »

Pa kad svi ti zakoni izlaze,ja to niš ne stignem ulovit.A gdje je to objavljeno,jer ja sam to čul onak pričati po selu?Iako mi to nema veze s ničim jer ionak buju propali i kaj onda ko ima od toga :(

a cuj, to sta ti ne znas za neki zakon ili pravilo to te ne oslobada odgovornosti jer naravno da nitko ne zna i ne moze znati to sve, pa cak i oni koje se time bave ali jebiga, duznost ti je znati zakone..

i meni je to isto glupo ali taj zakon nisam nigdje niti vidio niti procitao pa bih molio upucenije (Omnibus?) da stave neki link gdje se to moze vidjeti..
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #843 na: 02 Listopada, 2012, 21:51:22 »

Ja berem i tamanim već tjedan dana poljske pečurke po vinogradima i travnjacima. Svaki drugi dan nova košarica.

ma toga ima ko blata i te pecurke mi vise uopce nisu fora.. kad ima vrganja, hehe! ;D

sutro ujutro opet picim u lov.. ;)
Evidentirano

Agroteka
Mlađi novak
*

http://www.facebook.com/AgroArt

Email
« Odgovor #844 na: 03 Listopada, 2012, 06:09:39 »

http://www.mojzumberak.com/vijest.php?id=413
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #845 na: 03 Listopada, 2012, 11:04:39 »

Berem veće, koliko ih mogu pojesti taj dan, manje ostavim za drugi dan, osim ako se ne drže za veću. Rastu na mojem ili kod susjeda. Privatno zemljište  8) . Nije tretirano, većinom rastu na listincu ili livadi, koja se ne šprica.
Ne znam više koja mi je to košara ;D
Evidentirano

armando
Guest

Email
« Odgovor #846 na: 03 Listopada, 2012, 11:30:47 »

Na području srednje Europe i Hrvatske, kao posljedica havarije reaktora u Černobilu, još je uvijek  u gljivama sto puta veća razina radioaktivnosti od  dopuštene.  Dobar tek!
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #847 na: 03 Listopada, 2012, 11:59:01 »

Molim vas ako netko zna gdje se može izvaditi dozvola za disanje,i koja su dozvoljena mjesta za obavljanje velike i male nužde,unaprijed hvala! :D
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #848 na: 03 Listopada, 2012, 12:00:43 »

;D
Evidentirano

Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #849 na: 03 Listopada, 2012, 12:03:45 »

Za nuždu plaćamo komunalnu naknadu, za disanje bih predložio Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena  ::)
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #850 na: 03 Listopada, 2012, 19:22:27 »

a cuj, to sta ti ne znas za neki zakon ili pravilo to te ne oslobada odgovornosti jer naravno da nitko ne zna i ne moze znati to sve, pa cak i oni koje se time bave ali jebiga, duznost ti je znati zakone..

i meni je to isto glupo ali taj zakon nisam nigdje niti vidio niti procitao pa bih molio upucenije (Omnibus?) da stave neki link gdje se to moze vidjeti..
Ja sam  također za taj fenomenalni zakon saznao na ovom forumu i svaka mu čast.Neka kažnjavaju berače gljiva a nek nagrađuju neplatiše poreza jer ćemo tako najlakše izaći iz krize.
Evidentirano

I onda neš pil
Omnibus
Novak
**

WWW Email
« Odgovor #851 na: 03 Listopada, 2012, 19:34:35 »

http://www.poslovniforum.hr/poljoprivreda/zakon_pravilnik_o_zastiti_gljiva.asp
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #852 na: 03 Listopada, 2012, 20:58:19 »

Omnibus ti je stavio link,a ja ću ti staviti i cijene pošto si već jučer bio u prekršaju  ;D ;) http://danas.net.hr/hrvatska/rekreativni-beraci-gljiva-moraju-imati-dozvole-za-branje
Evidentirano

Omnibus
Novak
**

WWW Email
« Odgovor #853 na: 03 Listopada, 2012, 22:28:28 »

Buduži da su razlozi ekološke prirode, očekujem od Ivana da svoje viškove podijeli nama ostalima i ubuduće bude glasnogovornik pravilne gljivarske prakse ;D
Evidentirano
armando
Guest

Email
« Odgovor #854 na: 04 Listopada, 2012, 08:37:34 »

Buduži da su razlozi ekološke prirode, očekujem od Ivana da svoje viškove podijeli nama ostalima i ubuduće bude glasnogovornik pravilne gljivarske prakse ;D

Ha, ha ,ha.
Evidentirano
 Str: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 100 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!