Da, Musketir ali privatno vlasnistvo je bilo i ostalo privatno i sudovi ga prenose automatski po smrti vlasnika u njegove naslijednike.
Slažem se,ali opet je to moje-tvoje vlasništvo,ljudi su otišli zbog politike,oteli im zemlju,koga briga što ću ja npr.raditi na svojoj zemlji,odi u Americi neovlašteno na tuđi posjed,hehe pa da vidiš ..
Eh, moj @VinaRadić, svojim izborom glazbe si pokazal da gledaš Šeherezadu!
ezel je zakon
a kaj bi vi u ovo zimsko vreme sve debate su koma trenutno se nemamo o čemu baš spominjat,treba razbijat monotoniju makar i sa sapunicama
Sinke, ne želim vrijeđati no smatram da su ti i postovi postali poput sapunica...ništ se iz njih pametnog ne da naučiti.
Privatno vlasništvo je nedodirljivo u normalnim zemljama,naravno ak nije nezakonito stečeno,pretpostavljam da traže svoju zemlju natrag,a ne tuđu,zamisli se u njihovom položaju,uzele im komunjare i sad su došli po svoje,e jebi ga
Zeli su im i 1848. kad je ukinuto kmetstvo. Pa kaj bumo sad Franji Tahiju vraćali zemlu? Našli bi se nasljednici, makar je krepal bez potomstva. Zar zakon ne kaže da poslije 20 god. uživanja imaš pravo upisa posjeda? Otišo si, sarmu probo nisi! Što si dao, bez tog si ostao ! Ovo danas je vraćanje kotača povijesti u natrag. Nezapamćeno ! Da su komunisti tu zemlju prepisali sebi, ja bih prigovarao. Ali dali su ju narodu ili je bila državna. Evo moja punica još ima u posjedu dvije parcele, od 1948, ( a tast bio legionar kod Staljingrada), gruntovno su upisane kao općenarodna imovina.