naj se srditi, ali nekak mi se čini da ti je noja pomogla da povjeruješ u to. Ma da i idu nek idu, tu i onak niš nemreš, bumo vidli (da se niš ne bu dogodilo).Više se bojim gabrinih virusa.
Neka mi Ivan ne zamjeri, shvaćam i o čemu on govori i njegovi su postovi među najkorisnijim na forumu, ali mislim da ovdje nije u pravu.
Ha čuj, iako sam mlađi novak i najmlađi član (da sam to barem po godinama, a da mi je sadašnja pamet ), pratio sam forum već odavna (kao neki tajni član) i naravno primjetio tko često ima nešto za reći... mislim, pametnoga, iako se uvijek ne bih složio. A i simpatiziram eko uzgoj, iako nisam spreman ići do kraja, ali uvijek to imam na umu.
skuzio sam da si upucen u forum i da si ga vjerojatno i prije pratio.. web ti je zbilja svestran, sta se ozbiljno svime time bavis?
U kleti imam solarnu . Postavio dvije ploce po 25 w i mislim da ce mi za moje potrebe biti dovoljno . U podrumu dva akumulatora po nekih 150 aH . Instalacije u cijeloj kleti su dvostruke tako da imam 12 za rasvjetu i neke uticnice ( radio , tv punjenje mob isl. ) a ostale uticnice na 220 koje su aktivne kad upalim agregat..Jedino bi mozda trebao mjenjati zarulje . Trenutno koristim od auto zmigavaca one po 22W.Sto mi preporucate , ak vec imate iskustvo sa solarnom tehnikom ?? Da li neke spar lampe ili led rasvjetu ?
Spar lampe? Nisam baš siguran koliko su špar. Imam ih po cijelom stanu, nismo osijetili smanjenje potrošnje, a i prosječan vijek im je oko godinu dana.