koshpa, pitanje za tebe. ovi podaci na tvojoj straznjoj etiketi o povratnoj naknadi, da li si to stavio svojevoljno i kako si mislio da treba ili ti to (opet) izdaje neka sluzba i odreduje to jer vidio sam da neki vinari imaju naziv GL 71 a neki GL 70 pa mi nije jasno o cemu to ovisi i tko to tocno definira? vidim da ti isto imas GL 71.. takoder, da li je obavezno staviti ovo "sadrzi sulfite", koliko ja znam nas zakon o vinu to jos zakonski ne obavezuje proizvodace ili se u meduvremenu nesto promjenilo..?takoder me zanima za one minimalno tehnicke uvjete, da li mozda imas negdje propisano koji su to tocno i sta sve definiraju? btw. da li su ti bili ljudi za to i sta kazu? moze odgovor i na private, pozdrav.
Vidim da si u medjuvremenu saznao sta znace ove oznake i one se dakako moraju nalaziti na etiketi. Isto tako i oznaka sadrzi sulfite. To pise u pravilniku, a i saznao sam to neposredno na jednom predavanju. Sto se minimalno tehnickih uvjeta tice jos nam se nitko nije javio iako je proslo vise od pol god. Poslao sam ti nas zahtjev koji smo prekopirali od jednog susjeda kojem je to proslo. Tak da s tim nebi trebalo imat frke.
Erdutska vina imaju na svojim kvalitetnim izdanjima sigurno. Ona sranja Veritas takodjer imaju. Gotovo sve novije berbe 2007> vecine proizvodjaca imaju tu oznaku.
Kazem, pripazi na godinu berbe.
Pa zato sto je to odnedavno na snazi. Prije nije bilo obavezno to stavljati, sad je.
Nije bilo uopce obavezno stavljati. Sad mozes staviti di hoces, naprijed ili nazad. Meni ce jedino naziv sorte ici naprijed i nazad.