VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 22:55:54

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Moj vinograd
| | |-+  Vremenske nepogode
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 103 Dolje Ispis
Autor Tema: Vremenske nepogode  (Posjeta: 679296 puta)
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #75 na: 26 Siječnja, 2010, 23:45:01 »

Baš sam se ponadao da ću za svog života saditi doma južno voće i eto ti ga sad  >:(  ;)
http://www.vecernji.hr/vijesti/stiglo-malo-ledeno-doba-30-godina-zime-ce-biti-vrlo-ostre-clanak-87349
Ma, to su priče za malu djecu. To nisu prave zime. Prave zime su bile kad su švabe osvajali Rusiju.
Moraju se prodati novine pa nađu nešto takvo. Kad je vruće onda govore o općem zatopljenju i otapanju polova, kad lagano zahladi, onda je ledeno doba pred nama. Ova zima uopće nije hladna do sada.
Kad bude mjesec dana svako jutro ispod -15 do -20, kad se zalede Sava i Drava, itd. Onda nek pišu.
Večernji ni ne čitam jer imaju najviše škarta u novinama.
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #76 na: 27 Siječnja, 2010, 00:34:58 »

Ma, to su priče za malu djecu. To nisu prave zime.  
Pusti ti to,možda smo imali sreće,zasad,pogledaj Rumunjsku,Bugarsku,a donedavno i Njemačku,Englesku.Priča može i ne mora biti točna isto kao što se znanstvenici ne mogu dogovoriti jel bude zahladilo ili zatoplilo,kojom brzinom i jel čovjek ima kakvog značajnijeg utjecaja ili su to prirodni procesi.Bilo kako bilo,osobno,zimu ne volim i ništa joj se previše ne radujem  ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #77 na: 27 Siječnja, 2010, 00:51:36 »

procesi globalnog zagrijavanja i zahladenja su u medusobnoj povezanosti i ovise jedan o drugome tako da neki znanstvenici misle da ce biti zatopljenje a drugi zahladenje a mislim da je to sada zbilja nemoguce tocnije predvidjeti ali jedno od ovoga dvoje ce sigurno biti u sljedecih 100tinjak godina.
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #78 na: 27 Siječnja, 2010, 01:11:14 »

Da,za sjevernu hemisferu se sve vrti oko Golfske struje koja grije Europu.Ostao mi je u sjećanju podatak da je nedavno Edmonton u Kanadi imao temperaturu -46°C,a otprilike je na zemljopisnoj širini ko Zagreb.Kad se bude kritična masa slatke vode pomiješala sa slanom,a ne znamo kad to bude,poremeti se Golfska struja i odemo u ledeno doba.Recimo da se to sad desi,mi smo u ledenom dobu za oko 6 mjeseci,a ne kako se to dosad mislilo da trebaju proći stotine godina,nedavno je to neki geolog dokazao  :( .
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #79 na: 27 Siječnja, 2010, 14:25:21 »

Da,za sjevernu hemisferu se sve vrti oko Golfske struje koja grije Europu.Ostao mi je u sjećanju podatak da je nedavno Edmonton u Kanadi imao temperaturu -46°C,a otprilike je na zemljopisnoj širini ko Zagreb.Kad se bude kritična masa slatke vode pomiješala sa slanom,a ne znamo kad to bude,poremeti se Golfska struja i odemo u ledeno doba.Recimo da se to sad desi,mi smo u ledenom dobu za oko 6 mjeseci,a ne kako se to dosad mislilo da trebaju proći stotine godina,nedavno je to neki geolog dokazao  :( .
Sjeverna Amerika je specifične reljefne strukture koja pogoduje prodorima polarnog ili tropskog zraka na liniji sjever-jug jer nema planina u središnjem dijelu pa se takve stvari dešavaju. Nije čudo da u Teksasu pada snijeg ili bude mraz na Floridi, kao ni da je 40 °C po ljeti u Kanadi, tako da je to normalno tamo.
Ma, ne treba se opterećivati previše sa time, jedva čekam rezidbu kad malo zatopli, kad zagrije sunce na prislonju pa prvi put sjednem na terasu, pa dok prvi roštilj zamiriši uz mlado vino 8)
Evidentirano

DarzaJ
Novak
**

Slav.Brod, 45°11'51.51"N, 18° 1'17.66"E

Email
« Odgovor #80 na: 27 Siječnja, 2010, 17:23:56 »

Gledam prognozu i snijega će biti slijedećih 7 dana, baš i nisam vesel, produžila se ova zima a malo smo zaboravili kako izgledaju prave zime i da znaju dugo, dugo trajati.
Da mi je već dosta ove zime vidim i po tome što sam danas razmišljao o rezidbi idući vikend i tek kasnije svatim da je siječanj a ne veljača. :o

Jedva čekam kad će vrijeme dopustiti početak radova u vinogradu i voćnjaku.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #81 na: 28 Siječnja, 2010, 00:02:46 »

ma ljudi bolje da su sad takve temperature i vrijeme nego da nas stepu kasni proljetni mrazovi i da naglo zahladi u 3. mjesecu jer onda odu pupovi! nek bude hladno, pa nije to sad smak svijeta, temperature su od 0 do -10, barem nece ove godine biti mnogo stetnika (ili barem ne bi trebalo biti).. ja sam u jesen orao vinograd i gnojio, ne mogu reci koliko sam zadovoljan kako se zemlja i brazda lijepo premrzla, gnoj mineralizirala i usitnila, da ne pricam o ulasku vode u dublje slojeve tla.. ma bit ce milina na proljece i ocekujem jos bolju vingoradarsku godinu nego 2009.! ;)
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #82 na: 11 Veljače, 2010, 17:51:55 »

Evo je i u nas pocelo snijeziti a jutros je temperatura bila cak -5°C  :o uz jaki NW sto je stanje cinilo jos hladnijim, brrr za ovu primorsku blagu klimu  ::)  :o
Evidentirano
markobelafonte
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #83 na: 11 Veljače, 2010, 17:57:59 »

znači pritišće svuda....neka, i treba malo da pritisne :)
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #84 na: 11 Veljače, 2010, 21:27:16 »

sve je to ok i u biti normalno, neka se sada ispada kak treba a ne da pada i smrzava u 4. mjesecu..
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #85 na: 02 Ožujka, 2010, 16:37:55 »

evo najavljuju moguc snijeg i zahladenje i ponegdje temperature i do -5.. kazu da ce se proljece opet vratiti sredinom mjeseca, tj. 3. tjedan ozujka.. dakle, do tada nista od rezidbe kako sada stvari stoje.. ::)

http://www.jutarnji.hr/ne-spremajte-toplu-odjecu--snijeg-stize-vec-ovaj-tjedan/601498/
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #86 na: 02 Ožujka, 2010, 23:04:10 »

Ja sam i danas rezao, i sutra ću. Dva dana sam se šetao u kratkim rukavima po brijegu ;)
Imam termo opremu za rezati i na smrzavici i po kiši ako treba.
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #87 na: 09 Ožujka, 2010, 06:26:17 »

Jel bude kraj više tome  ??? Opet po lopatu za snijeg  >:(
http://www.jutarnji.hr/snazna-ciklona-donosi-novi-snjezni-val-i-zivu-daleko-ispod-nistice/617869/
Evidentirano

Gringo
Mlađi novak
*

Ðurmanec

Email
« Odgovor #88 na: 09 Ožujka, 2010, 14:00:37 »

Nemreš vjerovat. >:( Tak je bilo lijepo toplo, trećinu trsja smo orezali a sad opet snijeg. ??? Kod mene ga ima 10 cm.
Evidentirano

Life is good!
basket
Mlađi novak
*

Sremac

Email
« Odgovor #89 na: 10 Ožujka, 2010, 08:17:11 »

Pa ovo je strašno ! Još ni predhodni se nije otopio a evo pada novi ??? Pa ima li kraja ovom belom djavolu ?
Evidentirano

Sremac
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 103 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!