postoji li sorta šljive TORGULJA? da, to je bijela krupnija šljiva
Quote from: dugi68 on 15 Lipnja, 2013, 23:07:21postoji li sorta šljive TORGULJA? da, to je bijela krupnija šljivaok, hvala
Dajte fotku s plodovima
Evo fotke šljive što si pito u 12mj. Uglavnom iz zelene boje prelazi u ovakvu boju, jel možda znate kakva je to sorta ?
treba to pojesti! Ja nisam imao moniliju, neki dan pobrao svih ŠEST plodova sa stenlijevke.... a okolo na bregu, vidim, šljive rodile
Bistrica je jako rodila ove godine samo je šteta kaj su to sve jako stara i zapuštena stabla. Sad polako propadaju ta stabla sa ovim našim starinskim sortama voća. Pokušavam spasiti neke dobre sorte tak da ih precijepim. Precijepim sve ono kaj mi je zanimljivo, a ima tu kod mene dosta tih autohtonih domaćih sorti. Meni su mlade šljive rodile prvi put ove godine, a planiram posadit na jesen još 20 komada.
Šljive kvalitetne bezvirusne sadnice Kod sadnje treba obratiti pažnju da su sadnice šljive zdrave, samo tako je uspjeh sadnje šljiva garantovan. Preporuka - sadite na jesen sadnica ima bolji start na proljeće i dobivate prvi rod šljiva jednu godinu prije. Plave sorte šljiva: ELENA, PRESENTA, KATINKA, HABELLA, HAROMA, HANITA, TEGERA, TOPFIVE, TOPHIT, TOPTASTE, JOJO, JUNO, HAGANTA. Novost: Križanac između - šljiva x marelica = APRISALI®ute - crvene šljive - ringlo: VIKTORIA, JUBILEUM, RHEINGOLD, OPAL, TIPALA, NANCY MIRABELLE, BELLAMIRA. Novost: Križanac između - ringlo x marelica = APRIMIRA Ponuda sadnica šljiva za jesensku i proljetnu sadnju, velik izbor novih sorti šljiva, Rast - BaznikPogled - Web stranice: www.rast-bs.si