ima puno istine u tome da su takve manje izlozbe izrazito pogodne namjestanju i pogodovanju, znam osobno iz prve ruke. npr. izlozba u Kutini, tamo se vec sad zna ko ce dobiti medalje za vina, pogledajte malo rezultate unazad par godina, jednostavno je to tako, sve funkcionira na korupciji i podmicivanju kao uostalom i cijela drzava i tu se ne treba nist previse cuditi ali nazalost je to tako..
Možda je najbolje otići na izložbu u drugi grad ili županiju, gdje te nitko ne pozna.
Udruga vinogradara 'Trsek' Ludbreg počela je pripreme za novu izložbu mladih vina ludbreškog i susjednih vinogorja. Tako je utvrđen program održavanja zložbe. Uzorci za izložbu moraju se predati u hotelu 'Crnković' 16. i 17. siječnja 2010. između 10 i 20 sati. Ocjenjivanje vina bit će 19. 20. i 21. siječnja, a otvaranje izložbe 5. veljače, dan kasnije održat će se i Vinski bal na kojem će se vinogradarima uručiti priznanja za kvalitetu njihovih vina. Bit će to već osamnaesto izdanje izložbe koja je u gotovo dva desetljeća iznimno podigla kvalitetu vina koja proizvode vinogradari ludbreškgo kraja. Uz novu izložbu također će biti održana nova stručna predavanja o vinogradarstvu i podrumarstvu, te drugi programi.
jnix nije (jos) bilo postavljeno pitanje upitnosti kvalitete ekipe koja ocijenjuje donesene uzorke te se o tome moze govoriti jedino kada se ustanovi da ocjenjuju na anonimnim odnosno kodiranim uzorcima.Mi smo ovdje govorili o donosenju pravih uzoraka od onog sto je vinar napravio i sto moze ponudi drustvu ili je za prodaju. Razgovor je skrenuo na postenje i bla bla bla sve do kicenja tudjim perjem. Da bi se to izbjeglo, to filozofiranje o postenju i obrazu, potrebno je komisiji koja ocjenjuje donijeti prave uzorke uzete komisijskim putem i prezentirane anonimno pod kodom. Tada se dobiju rezultati gdje je iskljuceno ocjenjivanje po poznanstvu ili po nalogu jer svi trebaju ponesto dobiti buduci su ucestvovali u troskovima.Komisijski uzimanje i pecacenje uzoraka te njihovo prezentiranje komisiji na ocjenjivanje pod kodom i anonimno je po meni zakon. Komisija tada moze raditi bez opterecenja, dobivene medalje jace sjaje i svi su zadovoljni nepristranoscu sto cini poticaj za proizvesti jos bolje vino naredne godine. Mislim da to sve skupa ne kosta takorec nista jer komisije mogu biti sastavljene od samih vinogradara.
nema to veze sa time gdje osobno TI ides na izlozbu vec sa ljudima koji su tamo ukorjenjeni i i za njih su rezervirane medalje. kakve to veze ima ako osobno ti odneses vino u kutinu na izlozbu, sta mislis da onda ovi nece dobiti medalje koji su "pretplaceni" na njih..?