VVV Forum
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
06 Lipnja, 2026, 18:51:49
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:
Napredno pretraživanje
69.721
Postova u
368
Tema od
1.680
Članova
Najnoviji Član:
File_89
VVV Forum
Vrtlarstvo
Vrtlarstvo
Vrt u voćnjaku i vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
« natrag
naprijed »
Str:
1
...
23
24
[
25
]
Autor
Tema: Vrt u voćnjaku i vinogradu (Posjeta: 184907 puta)
Entuzijast
Novak
Virovitica
Odg: Vrt u voćnjaku i vinogradu
«
Odgovor #360 na:
12 Travnja, 2013, 18:19:50 »
Ja sam kasno jesenas na mjestu gdje je prošle god bila salata te se osjemenila i sama poniknula napravio leju (tunel) te je ona lijepo prezimjela . Već mjesec dana je pomalo trošimo a ova što ostane je sve lijepša i krupnija.
Evidentirano
Gdje god imaš mjesta voćkicu posadi a ona će tvoj trud bogato da nagradi.
blitva
aktivni član
«
Odgovor #361 na:
14 Travnja, 2013, 06:27:49 »
Još se ne može frezati.... malo sam uspio pročeprkati po izdvojenim gredicama - presadio sam češnjak koji je niknuo na gredicama koje čekaju sadnju - zaostao od prošle sezone...
nikad to još nisam radio, baš me zanima jel bu se primio i razvio...
Evidentirano
Brckovljani
blitva
aktivni član
«
Odgovor #362 na:
18 Travnja, 2013, 13:56:11 »
pofrezano jučer... zemlja fino vlažna, no ne pretjerano... nevjerojatno koliko brzo se to suši... posadio češnjaka, luka, blitve, cikle, niskog graška.... u subotu ću dodati još, te telefon...
a vrijeme je i za instalaciju sustava za navodnjavanje
(plastična bačva od 200 l, t-tape vrpce, sustav radi na najekološkijem motoru na svijetu - principu razlike u visini
). Ne znam jel
prerano za to, al ove temperature (25-27 stupnja) i suhi tjedan pred nama mi govore, bolje spriječiti nego liječiti!
Evidentirano
Brckovljani
tupka
aktivni član
«
Odgovor #363 na:
22 Travnja, 2013, 11:36:09 »
Dobar dan biljkoljupci!
Već dugo slušam o sijanju i sadnji presadnica u WC role. Jednom sam probala, nije uspjelo i odustala sam. Kako ste već i sami primjetili, interesiraju me samo stare sorte povrća, jer smatram da je potrebno očuvati staro sjeme, prvenstveno jer je ono čisto od utjecaja čovjeka. Iako u današnje vrijeme sveopće globalizacije i sadnje GMO kultura, teško da još imamo išta GMO čisto jer se biljake međusobno oprašuju ipak ono što izvučemo iz škrinja naših baka je najzdravije.
Tako sam ove godine željela posaditi bob. Svi znamo što je bob. Prastara grahorica, koja je u Evropi bila osnovna hrana prije dolaska graha. Nezahtjevna za uzgoj, posebno uspijeva u ilovastom tlu uz malu ili nikakvu gnojidbu. Mana mu je ta je što za vrijeme vrućih mjeseci jednostavno privlači na sebe crne lisne uši, koje ga jakooo vole. Zato se mora saditi što ranije, čim ode snijeg, ukoliko je moguće već u veljači.
Dobro znamo kakva su nam bila prva tri mjeseca ove godine. Bilo je nemoguće išta sijati ili saditi. Riskirala sam i posadila bob u WC role, znajući da se tako može samo sa rolama staviti u zemlju, role se u zemlji raspadnu.Bob je naočigled napredovao, bio je na ne grijanom na tavanu, ( odgovara mu hladnije) dok nije dobio prve listiće bio je pod najlonom. Pred tjedan dana, nakon što sam primjetila da mu je korijen izašao iz role van, bio je velik oko 20 cm, sam nakopala zemlju, napravila rupe i samo popikala bob zajedno sa rolama na njegovo stalno mjesto u vrt. Tjedan dana ga nisam pogledala. Za tjedan dana je narastao još desetak cm, sav se je primio i lijepo napreduje.
Isto tako sam sadila grašak. Sada je visok oko 10 cm, korijen je izašao iz role i danas dobiva svoje mjesto u vrtu. Na isti način sam posijala paradajz i peršun korjenaš. Nikad nisam imala ovako lijepe presadnice paradajza kao ove godine (sram ih bilo).
Posebno preporučujem, ako ste gusto sijali i ako morate prepikiravati, da to napravite u WC role jer ćete tako izbjeći dupli šok za biljku.
Evidentirano
Live long and prosper!
vrbovec
Entuzijast
Novak
Virovitica
«
Odgovor #364 na:
22 Travnja, 2013, 18:10:37 »
Potvrđujem ovo za wc role ima na par mojih postova slika gdje se vide sijane jabuke u rolama te i reznice loze također.Zgodno za presadu,zemlja ostane na korjenu.
Evidentirano
Gdje god imaš mjesta voćkicu posadi a ona će tvoj trud bogato da nagradi.
blitva
aktivni član
«
Odgovor #365 na:
24 Travnja, 2013, 05:52:53 »
danas krećem sa zalijevanjem posađenih kultura. A i sadnjom, budući da prognoza do 3 svibnja ne nagovještava niti naznake mraza (noći iznad 10 Celzija
). U zemlju idu krastavci, (kiwano sam već presadio na vrt), tikve i mahune.
Nažalost, pokazuje se da su ispravna očekivanja što se tiče klime. Ekstremi u svakom pogledu. Evo, kod mene se ne očekuje kiša idućih 10 dana, a što će poslije biti, Bog zna. Vode ima, no nadam se da će u svibnju biti dovoljno padalina da zabremzam sa zalijevanjem i da mi napune cisternu jer će mi trebati za ljeto...
Evidentirano
Brckovljani
Str:
1
...
23
24
[
25
]
« natrag
naprijed »