Dali možda ima ko ranu trešnju koja je crvene boje i onda uslijed predugog stajanja na drvetu prelazi doslovno u crnu boju, nije uopće sklona pucanju uslijed ovih obilnih kiša i ove godine je došla u rod zadnjih 15 dana u 5mj. ovaj tijedan je i završila njezina faza, ako je šta još jestivo to je pri vrhu grana do kojih nemogu doći. Znači to je ova trešnja u zdijelici onako sočna mekana i slatko kiselog okusa i kad doslovno pocrni onda je jako slatka i jako sočna i jako mekana. Ne pada mi napamet koja bi to mogla biti sorta to su moji roditelji sadili valjda prije više od 15 godina na divljoj podlozi jer je deblo debelo i visoka je preko 7m, jako obilno cvate svake godine i jako je rodna.Jel možda zna ko prema opisu koja bi to mogla biti sorta ?
ima li netko posađenu sortu trešnje KORDIA? Zanima me kako do nekoliko grančica na jesen da stavim u frižider do proljeća
zdrave, na kojoj su ti podlozi te trešnje ? Vidim da imaš Sunburst, Van, Hedelfinger, Lapins jesu li od tih sorata podložne pucanju plodova uslijed obilnih kiša ?
Kako se ulizivati potencijalnoj punici?
Ak se misliš ulizivati potencijalnoj punici treba ti jači instrument od šublera.
Upoznali se Mujo i Japanac i predstavlja Japanac svoju porodicu i kaže: ovo je moja žena - Mi-san, njezina sestra Ti-san i njihova majka Vi-san. A predstavlja Mujo svoje: Ovo je moja žena - nju jesam, njezina sestra - nju bi i njihova majka - nju ti... Tak da ak imaš dobroga "šublera", pa te i preporučim