Uvijek sam volio gledati 2 sporta više od ostalih sportova! Utrke formule 1 i skijanje po zimi. Nekako to ide sezonski.
Sjećam se Prosta, Mansella, Piqueta, te veličanstvenog Ayrtona Senne. Također, Schumachera, Hakkinena, Damona Hilla i Jacquesa Villeneuva! Neću komentirati ove nove mladce, tek trebaju uspjeti!
Paralelno,
Gledao sam skijanje. Stenmark mi je u magli, no Marc Girardelli, Pirmin Zurbriggen, Alberto Tomba, volio sam ih gledati još na TVZ sa pokojnim komentatorom Borisom Mutićem, kasnije Hermann Maier, Stephan Eberharter, Lasse Kjus, Kjetill Andre Aamodt!
Ovo šta su Kostelići napravili u skijanju, nakon silnih operacija je upravo nevjerovatno!
Ivica je dostigao svoje uzore, dostigao je i svoju, neponovljivu, sestru po broju postolja, no nakon 2 treninga, jedan super g, spust i 2 slalomske vožnje u Kitzbuehlu na najopasnijoj stazi,( slalomska staza je na drugom kraju, Ganslern), nakon teške i najduže staze u Wengenu prošli vikend,sa pola upotrebljive desne noge je nešto nevjerovatno šta čovjek može napraviti!
Najbolji skijaši su se razbijali na toj stazi, ima i nekrolog streifa

Samo najveći se pamte...
Svaka čast majstore, nemam drugih riječi