svaka joj cast i nitko ne kaze da tu nema i postenih i vrijednih ljudi koji se bar trude pomoci ,no na zalost ima i takvih koji se pitaju:poljoprivreda ....netko se jos i time bavi?
Ja sam po struci dipl.ing.agr., smjer voćarstvo, vinarstvo i vinogradarstvo (VVV). Još uz to imam 13 godina praktičnog iskustva na svojem imanju. HZPSS?, mislite da mi trebaju?! Ne, baš ..
Dobro ajmo natrag na posel ! Ova oštećenja na grožđu o kojima smo se toliko raspisali su se zapekla i ne šire se. Kad počne šara, ići ću po grožđu sa swichom, što bi smio staviti protiv moljca i smije li sa svim tim drin ?
Prema Slikama na ovim stranicama ovo bi trebala biti PERONOSPORA bolesni grozdovi otvoreni su prema suncu a zaklonjeni grozdovi ispod lista gdje je vlaga veća su potpuno zdravi. List je kako se vidi na slici potpuno zdrav pa mi to nije sasvim jasno.Sorta o kojoj se radi je Chardonnay
Opet dok razor ne dođe ...Loš izbor preparata,loš tajming prskanja,predugi razmaci između prskanja ili kao što je kod mene slučaj nedovoljno dobra aplikacija vjerojatni su razlozi ovogodišnje peronospore.Kod mene je zanimljivo da nikakvih simptoma nije bilo do 10.07 i taman kad bi se čovjek nadao da je opasnost prestala eto problema. I ja sam dobar dio simptoma peronospore zamijenio sa ožegotinama.
razor kaj je tu konkretno napraljeno krivo, pri zaštiti
Razor, na temelju čega znaš/vidiš da je do zaraze došlo preko peteljke?Da li zato sto u ovoj fazi vise ne može preko kozice bobice a i list je zdrav?
Moram se ispričat Razor-u ako je ispalo da mu ne vjerujem ali nisam imao ......