Napravil sam tri tretiranja protiv pepelnice u razmaku od 12 dana nakon sto sam uocio pepel. Prvo sam isel s falconom, onda drugo s karathanom glod nakon 5 dana i 7 dana nakon drugog (jucer) falcon + sumpor. Kak se je to moglo dogoditi? Na sardoneu sam malo razvlacil spricanja na 18 do 20 dana sto zbog drugih obeza sto zbog vremena, zbog kise nisam mogel spricati odmah kad sam uocil bolest, vec je do spricanja proslo par dana i primilo se. Nije toga bas previse no trebalo je djelovati na vrijeme, da nisam sprical mislim da bi sve vec bilo u pepelu. Jos imam na lageru crystal za dva spricanja i mislim da bude to dovoljno, a jbg.ovo je gadna godina i dovoljno je malo neopreza i vrag je tu
Jucer sam stavil 200g sumpora na 100l i 40ml falcona/100l, na 520 cokota potrosil sam 120 litara materijala. Ove slike su slikane jucer, prije zadnjeg spricanja falconom i sumporom. Stari vjeruje samo u sumpor i on bi to jos pojacaval, ima volju spricati za 7 dana ponovo samo protiv pepela, ja bih stavil crystal i sumpor, ako bi tak isli, malo me brine koncentracija sumpora, najavljuju visoke temperature, pa me strah to nesto puno vise pojacavat, no vidjet cemo efekt nakon jucerasnjeg spricanja kroz par dana. Btw napravil sam defolijaciju sa sjeverne strane u zoni grozdja (valjda nece biti tuce), postucal i ocistil zaperke.
E ak tak treba spricat onda sam fulal koncentraciju onak, mojih 520 trseva se nalazi na površini nešto manjoj od 1000m2 i ja slazem materijal po površini, a za falkon kažu da ide 300-400ml na hektar, a ja imam 0.1 hektar i mislim da je mojih 48ml uvrh glave. Isto tak mikala ide 3kg na hektar, nativa 200g... Neznam kak si ti dosao do onih kolicina zastitnih sredstava?
A gledaj bas i nisam siguran da je to tako, ja spricam po površini i preporuci proizvodjača, tvoja matematika nosi skoro 100ml falkona na 500 trseva, a to je koncentracija x2 onak. Pozivam ostale forumase da se izjasne koliko bi falkona ili vec neceg drugog stavili na 500 trseva? Ja stavljam max 50ml no ja se drzim preporuke proizvodjaca i imam pepelnicu u trsju