VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 23:58:28

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Zaštita u vinogradu
| | |-+  Bolesti vinove loze
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 97 Dolje Ispis
Autor Tema: Bolesti vinove loze  (Posjeta: 623027 puta)
dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #930 na: 07 Lipnja, 2014, 22:06:48 »

onda vas baš nevolja napala, kod nas milina nit bolesti nit štetočinja (osim malo grinje). molim se bogu da sanirate te gadosti koje su napale lozu.
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #931 na: 08 Lipnja, 2014, 07:34:29 »

Joj,joj,..pa kak se to tak staroj kuki more dogodit,.....cccccc!  ::)
Evidentirano
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #932 na: 08 Lipnja, 2014, 11:35:49 »

Može, može. Loše vrijeme, dugotrajne noćne rose, nizina, kasnije dođe sunce, špricaš uvijek nekim ostacima od vinograda, kao to je doma pri ruci je, ritam špricanja i cvatnje nije se uskladio, a primarna infekcija pala odavno, sad se pokazuje i evo ti ga. No,mislim da sam stopirao bolest, ima dovoljno zdrave zelene mase, ostavit ćemo nešto zdravih zaperaka i nadati se najboljem.E sad, kako se bu pokazalo na grožđu, vidjet ćemo. Izvještavam i dalje ću razvoj situacije da se ne bi netko opustio pa da ga ovo strefi u vinogradu.
Evidentirano

46.086344, 16.117566
lovator
Novak
**

Email
« Odgovor #933 na: 12 Lipnja, 2014, 10:05:06 »

Pozdrav.

Molim komentar za fotke.
31.5. sam išao sa: MILDICUT+STROBY+TELDOR+sumpor (i ljepilo).
Primjetio sam na nekoliko trseva sličnu situaciju: dio "grozdića" zdrav,a dio bolestan. (1. slika)
Kaj preporučate?

Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #934 na: 12 Lipnja, 2014, 15:35:45 »

Eh,tu se uvijek dvojimo,trojimo,četvorimo  ;D ,od svega tu more bit pomalo.I moljca,i ranog botritisa,i sušice cvata,i peronospore,....sem pepelnice,...ma šta ti srce želi.No,kaj je propalo je propalo,nastavi nekom jačom terapijom  ;) Ovo upotrijebljeno nije baš presnažno,a i za moljca nema niš  :-\
Na ovom dole ti fali mikroelemenata.
Evidentirano
eduard
Novak
**

Email
« Odgovor #935 na: 17 Lipnja, 2014, 14:12:40 »

Jel ima neko kakvu sliku od zaustavljene plamenjače! Imal sam je na dva reda šardija( do međaša koji je pun ko brod toga :o )! Šprical sam u srijedu prošli tjedan s forum star i collis, pa me zanima budući da to nisam imal, a i nemrem slike nekakve najti, da me neko uputi gde to morem videti, da znam jel sam ju zaustavil ili ne  ???
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #936 na: 17 Lipnja, 2014, 18:40:42 »

Jel ima neko kakvu sliku od zaustavljene plamenjače! Imal sam je na dva reda šardija( do međaša koji je pun ko brod toga :o )! Šprical sam u srijedu prošli tjedan s forum star i collis, pa me zanima budući da to nisam imal, a i nemrem slike nekakve najti, da me neko uputi gde to morem videti, da znam jel sam ju zaustavil ili ne  ???
Ne postoji takva slika  :) To sam moraš primijetiti,ak ti se širi i dalje onda ju nisi zaustavio,to vidiš po pjegama na lišcu dal ih ima sve više,Ne znači da preparat odma reagira i stopira,pojavi se toga još naknadno,a bitno je da si reagirao i stopirao daljnji razvoj,što je zahvatilo od lišca i grožđa,ovisi o jačini napada,to se bude osušilo,kod plamenjače je najbitnije reagirati unaprijed,pepelnica se još da izvuči,ali to Ne,samo zaustaviti,osim špricanja tu je još hrpa faktora o kojima to sve ovisi,dosta je tu o tome  pisano  ;)
Evidentirano

eduard
Novak
**

Email
« Odgovor #937 na: 18 Lipnja, 2014, 06:59:52 »

Ne postoji takva slika  :) To sam moraš primijetiti,ak ti se širi i dalje onda ju nisi zaustavio,to vidiš po pjegama na lišcu dal ih ima sve više,Ne znači da preparat odma reagira i stopira,pojavi se toga još naknadno,a bitno je da si reagirao i stopirao daljnji razvoj,što je zahvatilo od lišca i grožđa,ovisi o jačini napada,to se bude osušilo,kod plamenjače je najbitnije reagirati unaprijed,pepelnica se još da izvuči,ali to Ne,samo zaustaviti,osim špricanja tu je još hrpa faktora o kojima to sve ovisi,dosta je tu o tome  pisano  ;)
Nema ih ništ više, al ni manje nego kaj ih je bilo! ispod i dalje negdje ima bjelih prevlaka, a negdje sam videl da se unutar mrlje suši, a to sam skužil da je dobar znak, da je negdje stopirana  :), a negdje valjda bu  ???
Poslal mi je kolega marac slike od Bayera-a, al to sam videl i prije, i to mi nekak ne zgleda baš najbolji prikaz!
Evidentirano
Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #938 na: 18 Lipnja, 2014, 08:58:08 »

Nema ih ništ više, al ni manje nego kaj ih je bilo! ispod i dalje negdje ima bjelih prevlaka, a negdje sam videl da se unutar mrlje suši, a to sam skužil da je dobar znak, da je negdje stopirana  :), a negdje valjda bu  ???
Poslal mi je kolega marac slike od Bayera-a, al to sam videl i prije, i to mi nekak ne zgleda baš najbolji prikaz!

Hm... gle, ak veliš da se ne povlači pošpricaj ga s Mikal Premium F. Kad sam imao frku s plamenjačom meni je nakon toga stala, možda bude i tebi.  :)
No, pričekaj malo da vidiš kaj i drugi vele.

Evo ti i kontakt od Petra ®ivkovića, agronoma iz Bayera pa vidi s njim kaj on veli.

Tel: +385 98 256 924
E-mail: petar.zivkovic@bayer.com
Evidentirano
eduard
Novak
**

Email
« Odgovor #939 na: 18 Lipnja, 2014, 11:24:01 »

Hvala Srky!
Imam kontakt od njega! Problem je kaj sam puknul 3 put al- fosetil(attila), pa sad nemrem( nećem) više s njim! Razvoj situacije je pod kontrolom! Nema širenja, a to je bitno! Na mjestima mrlja se suši, tak da mislim da je stopirana, ali svejedno pazim :o
Evidentirano
Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #940 na: 18 Lipnja, 2014, 11:51:20 »

Hvala Srky!
Imam kontakt od njega! Problem je kaj sam puknul 3 put al- fosetil(attila), pa sad nemrem( nećem) više s njim! Razvoj situacije je pod kontrolom! Nema širenja, a to je bitno! Na mjestima mrlja se suši, tak da mislim da je stopirana, ali svejedno pazim :o

Nema na čemu!  :)
Ajde javljaj kaj se zbiva.  :)
Evidentirano
dasamec
Novak
**

Email
« Odgovor #941 na: 18 Lipnja, 2014, 18:16:25 »

Na al fosetil nema rezistentnosti, i ako imas plamenjace nakon tri tretmana s aluminijem opali s veritom iako je nakon navedenog nebi trebal imati ako si dobro doziral apliciral....
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #942 na: 21 Lipnja, 2014, 17:45:36 »

Može li mi netko reči o čemu se ovdje radi.To je vinograd ispod moga od jednog bolesnog čovjeka kojemu radi jedan njegov mejaš.

* Picture 745.jpg (126.69 kB, 640x480 - (hitova: 371 ).)

* Picture 746.jpg (128.2 kB, 640x480 - (hitova: 353 ).)

* Picture 747.jpg (126.05 kB, 640x480 - (hitova: 387 ).)

* Picture 748.jpg (132.23 kB, 640x480 - (hitova: 362 ).)
Evidentirano

I onda neš pil
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #943 na: 21 Lipnja, 2014, 17:47:42 »

I još dvije slike.

* Picture 749.jpg (136.04 kB, 640x480 - (hitova: 358 ).)

* Picture 750.jpg (130.9 kB, 640x480 - (hitova: 344 ).)
Evidentirano

I onda neš pil
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #944 na: 21 Lipnja, 2014, 17:50:27 »

To se počelo širiti na susjedne vinograde.
Evidentirano

I onda neš pil
 Str: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 97 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!