Vinogradari dajte mi samo pomozite u identifikacije ovoga problema, šta je to ? To imam samo na dva trsa i to na svakom trsu po nekoliko lišća mislim da nije ništa alamartano jer su svi ostali listovi skroz zdravi. Svi ostali trsi izgledaju ko da su prošli photoshop nemaju na sebi ništa neobično lijepo su zeleni bez ikakvih neobičnosti na sebi, špricano je samo dva puta ove godine. U trećem mjesecu modrim uljem i prije tijedan dana s strobi+mospianom i to je to.Ovako izgledaju par lišća, ovo je isto lišće fotkano iz različitih kuteva da se bolje vidi, malo je ispalo blago mutno zbog toga što je puhao vjetar pa je list bio nemiran.
Siki ima grinju akarinozu na 43. stranici.
Zanima me ako netko zna što bi ovo bilo javlja mi se na dva trsa portugizca posađena prošle god i odmah je to bilo prve god na jednoj lozi a sad je zahvaćen donji dio trsa a gornji je još normalan što se vidi iz slike . Da li bi to mogao biti nedostatak nekog elementa ili nešto sl ?
Mislim da je ovo nedostatak kalija. Ima i meni toga na par mladih trseva od lani, kako ovo riješiti neka se jave znalci.