Pozdrav, Pitanje jedno.. Kolega ima puno grinje šiškarice... Znam da smo pričali ranije o grinji al se nikako ne mogu sjetiti koje sredstvo može potamaniti grinju... Koliko je efikasan Demitan za šiškaricu? Do sad je imao dva špricanja (u oba je bio CS uključen ali nije biloniš protiv grinje...)Molio bih vas za savjet..
Vinogradari dajte mi samo pomozite u identifikacije ovoga problema, šta je to ? To imam samo na dva trsa i to na svakom trsu po nekoliko lišća mislim da nije ništa alamartano jer su svi ostali listovi skroz zdravi. Svi ostali trsi izgledaju ko da su prošli photoshop nemaju na sebi ništa neobično lijepo su zeleni bez ikakvih neobičnosti na sebi, špricano je samo dva puta ove godine. U trećem mjesecu modrim uljem i prije tijedan dana s strobi+mospianom i to je to.Ovako izgledaju par lišća, ovo je isto lišće fotkano iz različitih kuteva da se bolje vidi, malo je ispalo blago mutno zbog toga što je puhao vjetar pa je list bio nemiran.
Istu stvar imam i ja na par trsova i to mi se ponavlja više godina za redom,makar nema neke štete,ja sam posumnjal na crnu pjegavost,ne pada mi na pamet niš drugo
Da to nije višak nečega ?
kod mene na donjim listovima je neka bolest pepelnica ili?Špricano 1.maikal - sumpor2. Antracolwp70 +topas +sumporI kaj sada zadnji špric bio 14.05.
i da li je to sada opasno, te da li treba sada špricati i sa čime ?Inače nikada do sada nismo špricali protiv grinja a bilo je takvih listova i ovih godina... I da napomenem da kod susjeda u vinogradu koji je samo obrezan nema toga. Kao što napisao ima na donjim starijim listovima ali ima onako po 4 - 5 lista a negdje i više.
U utorak sam posprical sa magnesiogreenom i olegogreenom. Da li radpoznajete sto ovdje fali i molim savjet za sljedecu prihranu, koju bi trebao ugurati negdje prije cvatnje