vjeruj mi nista nam nece bit bolje u EU. a kvalitetne sadnice ce moc kupovat samo prvorazredni stanovnici EU i razni mamići..
Onda je to užas, šta imaš. Razmisli o sudskoj tužbi, 4-5 godina ne možeš ništa saditi na tom terenu od vinove loze.®ao mi je Mitja, ali moraš sve iskrčiti i spaliti!Još jednom, ispričavam se na pristupu, ali to je to
Sad ću opet biti popljuvan ali nema veze, NIJE RAK, ovo nam se već događa desetak godina tkivo sa baš ovakvih loza odneseno je u INSTITUT ZA JADRANSKE KULTURE u Splitu,točnu dijagnozu neznam tkivo poslije godinu ili dvije otpadne samo a ako ti vizuelno smeta slobodno se otrgne rukom bez ikakve rane ispod njega kod mene je bilo 30% trsova ovakvih to je otpalo i loza se dalje normalno razvija bez ikakvih problema.Izgleda da se radi o nekom endemskom tkivu koji samo plavac mali ima iz kojeg razloga neznam.U mom vnogorju je 40% novih sadnica bilo ovakvo i niti jedna nije propala,napominjem da je ovo samo na PLAVCU!!!
Neće biti kao šta kažeš... Treba odnesti sadni materijal na analizu, i nije to toliko skupo, kao šta je sve dalje oko toga skupo, tužba.itd...Ali, treba ti papir ako ideš dalje sa službene strane.Rasadnik, će uvijek reći šta njemu paše, nije mjerodavna institucija, naučite se tome Koliko privatnik magle može prodati tamo, tome nema kraja. Prevare su na svakom kraju, bivši ministri i premijeri čekaju presude, a na lokalnoj razini je tek živo blato Ako mogu bivši premijer i ministri lagati i krasti nekažnjeno, zašto ne bi mogli ti ili ja. Kakvu poruku šalju našoj djeci
Šta sada po tebi INSTITUT ZA JADRANSKE KULTURE više nije mjerodavna institucija? I za mene nije sve NAJBOLJE šta se nalazi u ZAGREBU samo zato jer je u Zagrebu!
Ma ne, ne kužite, to je onda problem podloge! Miješate stvari. Za Agrobacterium propada sve unutar nekoliko godina i to se drži!To je veliki problem, richter podloga je osjetljiva na tako nešto i generira tzv. enacije, izrasline. No, nije to isto!