čujte ljudi,sve ovisi jel našem prijatelju Vladeku trebaju ti novci ili ne .Za posel danas najti i ni baš tak prelako,a ovo mu je pod nosom i delaš kad stigneš,a da ipak bude se na vrijeme napravljeno i donekle kak spada.Najbolje da se vi najdete na nekoj cijeni s kojom bi oba bili kolko tolko zadovoljni i to bi ti bilo to.
Veliki su to problemi. Prije nekih mjesec dana razgovarao sam sa profesorom sa agronomskog fakulteta, rodom je iz Iloka ali vikende provodi u mojoj okolici jer mu je žena iz Zagorja. Kaže on da nitko u Iloku još nije dobio ni lipu za grožđe predano u 2011 godini, te da je kakastrofalno stanje što se tiće vinogradarstva. Iločki podrumi su kompletnu 2010 berbu prodali Belju jer su im podrumi puni neprodanoga vina...Meni nije neka stvar jasna. Vinarije grožđe otkupnjuju od 2-3.5 kn a litra Graševine košta 25 kn u trgovini, a obična butelja 35 kn. Neka vinarije malo smanje svoju dobit pa će svima biti bolje.Ja se iskreno nadam da češ uspjeti sa vinarijom makar su vremena teška. Sad dok traje sezona trebalo bi pokušati plasirati vino u restorane uz obalu. Bolje bi bilo to nego da restorani kupuju strana vina, strano povrće, strano meso i td...
Ja ču se malo okrenuti prema svojim najbližim susjedima, jer nam oni u dosta stvari mogu biti primjer. Otkupna cijena grožđa je kod njih i kod nas slična ali su njihova vina u trgovinama 30 % jeftinija od naših...
nezz kako je kod vas al nas je tu puno vinogradara vinara na malom podrucju u mom selu je 200 tinjak stanovnika a ima oko 20 ha vinograda a vina ne smijem ni napisat na forumu a u opcini ima sigurno 100ha vinograda a vina također ,,,, tak da mi svi gledamo da dobijemo za vino 10 kn + ambalaza i vecina nas je tako s tom cjenom pre zadovoljna
mozemo mi zaradit s 10 kn iz jedinog razloga sto mozemo dobit iz 3.5kg po panju istu kvalitetu kao sto vi ostavljate 1.5 kg i slicne stvari