Ide ga 200-300g/100l,ova cijena je sramotna ,ne znam napamet,mislim da je u SLO 19EUR ili manje
Neznam u koji bi pod forum metnio ovu temu pa mi se ovaj čini prikladnim,Jel zna tko ili je tko cuo kakva ce biti otkupna cjena grozdja velikih otkupljivaca atako isto i privatno.Hoce li ići dole,gore ili ostati ista kao i lanjska
IMHOObzirom da nije bilo nikakvih značajnih promjena u proizvodnji grožđa i vina u HR te uvozno-izvoznoj politici HR, možemo pretpostavljati da cijene neće rasti. Cijene već godinama stagniraju, odnosno padaju obzirom na troškove.Možda eventualno mali porast cijene u sektoru kvalitetnog grožđa, vezano na ovogodišnju kvalitetu (no grožđe je još na trsu!). U mom kraju će biti zanimljiva situacija. Tuča je napravila štetu i sa naše i Slovenske strane u desecima miljuna kuna. Ne veselim se tuđoj nesreći jer se ista stvar može još ove godine dogoditi bilo kome od nas, ali velik dio vinograda na području bizeljskog je uništen. Slovenci koji su inaće rušili cijenu vina i grožđa prako granice u HR ove godine i vjerojatno sljedeće 2-3 su će biti bez viškova. Koliko znam, više nema vina po 1 €. Niti će biti grožđa po 3kn. Ljudi u HR koji su bili sretni prodati grožđe po 50 centi / kg ove godine razmišljaju kako neće uopće prodavati grožđe već kupuju bačve. Nadaju se dobroj cijeni vina sljedećeg proljeća. Neki proizvođaći govore kako u kategoriji stolnih rinfuznih vina neće biti ništa ispod cca 12-13 kn/l. Vidjet ćemo!
Evo ,cijene u SLO (čisto radi orijentira):Universalis (1 l) stoji 30 EuraSwich (100g) stoji 20 EuraPozz
Hehe, ja platil 110g Switcha ravnih 100kn