Teško, bilo bi bolje u vegetaciji i bliže malo po mogućnosti.Imaju ljudi zalihe, na to sam mislio, ali ima ga u susjednim državama, Srbiji i BiH!Ako si prskao s piretroidom, ja bih ipak ponovio za svaki slučaj. Svoje sam isto ponovio, jer sam vidio da osice obletavaju okolo. S tim da je kod mene palo više kiše. mislim da je isto razlika bila 5 ili 6 dana, ali i različite sorte šljive, rane i kasne cvatnje, pa je to bio dodatni problem. Bolje se ne zezati s tim, štete mogu biti i 95%!
Šta se tiče grupacija fungicida; nisi pogledao baš ništa na forumu šta postoji!Javi mi se malo dok to proučiš!!!http://www.vvvforum.eu/index.php?topic=434.0Isto tako, g. bezimeni, nemojte pisati postove šta već dobrano postoje!
@BezimeniNa više mjesta si forumaši pomažu oko povoljnije nabave zaštite i ostalog potrebnog za voćnjak i vinograd. Ne znam zašto se ne uključite. Pretpostavke baš ne pomažu.Savjete isto molimo da konzistentno prezentitrate, da ne zbunite mene i meni slične koji ne poznajemo problematiku kao vi.
Ovo što Bezimeni predlaže ja podržavam jer bi to meni jako koristilo. Čitam ovaj i još neke forume non stop i vjerujte mi sve mi se pomješalo. Zato bi ovo dobro došlo, jer ZNAM da ima puno ljudi koji se voćarstvom i vinogradarstvom bave kao i ja IZ HOBIJA, a željeli bi postićiu neke rezultate. Dražene, ja vjerujem da se određeni krug vinogradara i voćara međusobno savjetuju i razvijaju strategiju u cilju postizanja što boljeg rezultata sa što manje utrošenog novca, ali šta je sa nama ostalima. Npr. ova informacija od bezimenog da kaptan pripomaže razvoju grinja je meni zlatna informacija, jer upravo mi je taj fungicid apotekar nahvalio i prodao.Razor, nije mi jasno zašto na ovom linku kojeg si preporućio http://www.vvvforum.eu/index.php?topic=434.0 se SWITCH nalazi u grupi pod ANILINOPIRIDINI i u grupi FLUDIOKSINIL. To je za mene " atomska fizika " i jako bi mi pomogle konkretne informacije. Najviše me boli kad sam uvidio da posjedujem fungicide raznih proizvođaća koji su u biti identični ( to sam tek shvatio čitajući ovaj forum ) a osoba iz poljoprivredne mi je to ladno preporučila i prodala. Iz tog razloga mi se sviđa ovo što bezimeni predlaže. Ako to nije moguće na ovoj temi , molio bih da mu se dozvoli vlastita tema, da se nama manje upućenim, lakše približe neke stvari oko odabira fungicida i sl. a vjerujem da to ovom forumu ni u kojem slučaju ne bi škodilo, ćak naprotiv.