jedno pitanjce...ovak, vinograd mi je savršeno zelen s puno lisne mase...i puno botritisa i prije i poslije ove kiše..hvatam 3 dana sunca i berem ovaj tjedan u četvrtak valjda. A susjed pored mene, razmak redova 1m, razmak među čokotima 60cm, totalno ga peronospora primila, žut je već mjesec dana, pola lišća otpalo, budem poslikal sutra...pa taj botritisa uopće nema, botricida vidlo nije......grozdovi rehuljavi i sitni, mali al ih ogromno...jel to njemu peronospora uslugu napravila?
tak znači, lijepo mi je gorica naplatila trud, za vas koji ste bili kod mene, iz centra Klenovnika, sa 1km udaljenosti se vidi da je gorica zelena, ostale su žute već, i stvarno, ove požutjele su bez botritisa i mogu ga zoriti još 2 tjednaOno kaj sam naučil ove godine a primjenit ću na drugu - SWITCH pred zatvaranje grozda i završno 10.08. sa switchem, smanjujem zelenu masu - štucam 20 cm niže, smanjit zelenu masu na brajdi za valjda 50%To ću lijepo zapisat u knjigu žalbi i napomena
upravo je crna pjegavost najveći problem koji se u vinogradima rješava sada, poslje berbe
Razore molim te reci mi dali bi imalo smisla sad prskati protiv crne pjegavosti s bakrenim preparatom.Hvala.