...Sve vas ljepo pozdravljam, zahvaljujem na svim savjetima, podrškama, a sad u nove podrumarske izazove - VRATITE QUERCUSA NA FORUM - DRA®ENE.[/color]
kažu dečki ak bi bil u pitanju moljac,onda te ne spasi ni Bog,a kamoli Swich
ja ovo leto nemem štete od peronospore i pepelnice ne 0.001%, ali moljec mi bu hništil valjda 30-40%šprical sam ga 3X, moji susedi jedenput ili nijednput i evo sranja, isto tak moja je greška kaj sam napravil predugi razmak između dav špricanja (tri tjedna)svaki dan hodim po trsiju i čistim gnjile bobice, na grozdu redovito nalazim jednu bobicu koja je probušenaprije par dana sam našel i gusjenice u bobicama, pa sam u petak pošprical s chromgorom(21 dan karenca), još bum ovaj tjedan s avauntom(14 dana karenca)
da, i ja sumnjam na njega makar nisam našel probušene bobice, ose budu isto puno spile i doprinose, tam di su ose osjeti se miris "kiseloga"govorim samo za brajdu
Nemoj to raditi u vinogradu, ako piješ svoje vino. Moljac u ovoj fazi nemre uzeti više od kante grožđa, a špricanje to ne opravdava.
Brane, to što opisuješ nije moljac, ni botritis, Tebi se svaki dan javljaju nepravilno po grozdu zaražene bobice koje mjenjaju boju i kasnije pocrne.To bi trebala biti crna trulež, koja je nastala ranije i sada se širi od peteljke.
Baš da bobice pocrne, neznam, izgledaju trule ko od botritisa
a da nije kisela trulez? kakav imaju okus, jel na ocat i octikavost?