Ja planiram oko 25. kolovoza staviti swich, oligogrin i hascon. Da li može to zajedno? Pa da zvršim ovu sezonu. Ptičje gnijezdo ste nadam se vidli u fotografijama. Znači da nije sve zatrovano, ak se drži uputstava i doziranja.
Pozdrav forumaši. Prije dva tjedna, između ostalog, špricao sam i protiv moljca Laserom (1.5 dcl/ha). Jučer sam u vinogradu primjetio kao neke moljce, koji se uzbude i počnu letit kad zatresem trs. Ima ih cca 5 po trsu. Veličine su 3-4 mm i potpuno su bijeli, a lete kao da udaraju u zidove . Za par dana špricat ću sa Switchem, pa me zanima jeli potrebno ubacit i nešto protiv moljca, tj. jeli onaj Laser sa početka priče još uvijek djeluje? Ako treba stavit i nešto protiv moljca koje sredstvo bi bilo najbolje s obzirom na rok berbe (rane sorte rizvanac)?. Hvala
Trenutno su od dozvoljenih insekticida u RH najbolji Avaunt i Reldan ( Lino, Rely )!
Evo, po Razorovom naputku kupljen Avaunt. Ide sa swichem. Na par grozdova sam našao onaj vjenčić botritisom zaraženih bobica . Njih ću odrezati i baciti. Sad je pitanje kad da idem sa swichem, avauntom i prihranom, mislio sam oko 25-tog, ali kak velite nikad gore vinogradarske godine. Ostalih boleština i nametnika nemam, ali bila je žestoka borba s njima.Bez foruma ne bi to bilo moguće. Ne bi imal te informacije. Dakle ostaje samo pitanje kad ići sa swichem, to se u politici zove otovoreno pitanje .
Neznam, ja nebi čekal još 10 dana za switch, kad uopće planiraš berbu?Ja budem valjda sutra ili prekosutra samo sa switchem, a berba početkom 10-og mjeseca ili u prvom vikendu, ovisi o vremenu/magli/pticama/botritisu