dečki jedno pitanje prosim. Dal je pametno sad mješati cromosul i kolko s obzirom da su vručine užasne? niti navečer nejde ispod 25 °C...
Lani sam imao (ne ja, već vinograd ) problema s oplodnjom Sauvignon-a. Znam da je gotovo za ovu sezonu, ali me zanima, ako je moja greška, u čemu sam pogriješio??
Stavlja se manja konc. sumpora, 0,2 ili 0,3 i ne bi trebalo biti problema, ako se trs doslovno ne zalijeva sa tim.
Prešao na kontakne preparate,neoram i sumpor,tražio sam crystal ali teško je doći do litarskog pakiranja. Temperature tijekom dana su oko 36°C,valjda to bude zaustavilo dosta toga. U zadnjih par dana uočio pepelnicu i u ovom području,prati se stanje svakodnevno.
ja u svako prskanje bacim 0,33% sumpora i nikad nisam imao problema makar se prska cijeli dan i po najvecim vrucinama.
Prskam od 5 ujutro do 10 i od 18h popodne do 21h. Treba mi dva jutra i jedna večer. Nemam praksu prskati po noći iza 21h jer već ima rose za razliku od frezanja i malčiranja koje u pravilu obavljam po cijelu noć za ovakvih vrućina.@gabroNemam ja problema sa pepelnicom nego se pojavila u mom polju pa treba obratiti pažnju,širi se dosta brzo ako nije adekvatno zaštićeno.Inače,ja stavljam 0.25% sumpora,manje od toga mi nema smisla stavljati,bolje da prskam sa svetom vodicom.