Apsolutno si u pravu, meni je samo problem što se moram osigurati prije nego krenem u vinograd (70km) pa bih radije uzeo Falcon ako me tamo dočeka pomor pepelnice nego tada na večer u panici trčao i tražio gdje uzeti bilo što kvalitetnije... evo, kako je Razor rekao, dosta ljudi kupuju, i neke paoteke imaju nestašice... lako ja ostavim Falcon za kasnije ili drugu godinu, bolje to nego biti nespreman.Plus, iz HZPSS su za moju županiju rekli da je puno veći problem pepelnica nego peronospora...
Pa imas u Popovaci 2 poljoapoteke. Ako ti nes usfali lako tam kupis
Jedno pitanjce.Da li dodatkom sumpora u zaštitno sredstvo povećavamo bitno karencu? Naime čuo sam da dodavanjem sumpora karenca nekog sredstva se povečava s 35 na 54 dana.
Pošto sam se pravio pametan (prva godina u špricanju vinograda) netko drugi se bavio tim , ali ga više nema i očito uvijek zakasnio imam pepelnice kao oni bilboards pored autoputa. Danas sam pošpricao sa hipermanganom, i kad sam završio otišao mi je u k...c atomizer kojeg sam jučer nabavio. Dakle što sad ? Sa čim da pokušam spasiti ono što sam zahebo, i da li je sutra kasno nakon hipermangana. Recit da nije da mogu mirno ići spavati poslije tekme. Da odem kupiti taj Falcon 460 i dodam sumpor ?Hvala
Nastavak borbe protiv luga prošlo 14 dana od zadnjeg polivanja,u nas su temperature oko 30 preko dana a ujutro i predveće je bura pa je to veliki problem.Danas me pustilo uru vrimena pa sam poće polivat sada sabithane, a za 14 dana opet falkon!
Za bakar,ne,ali za ditiokarbamate mankozeb,propineb itd. i kombinacije sistemika sa njima,povećava se na 56 dana