Vinofil, Vitis et neki drugi Možda ste vi u nekom zaštičenom području ili fala Bogu imate sreće da kod vas svi fungicidi djeluju kako treba uz primjenu na deset-dvanaest dana ali onda ste sretnici kao da ste dobili na lottu Ovdje u Podravini na desetke vinograda koji su špricani sa Forumom, Ridomilom, Melodyem, Eclerom, Micalom, Pergadom i svim ostalim raznim fungicidima nije se uspijelo sprećiti napad peronospore, čak ni kod onih koji su se kunuli u svu rodbinu da nemaju bolesti Čak i nakon tretmana na svkih sedam dana peronospora je prisutna doslovce bez obzira koje sredstvo za zaštitu je korišteno. Terapeutski, najbolje se pokazala kombinacija Melodya uz dodatak 0,3 % bakra. No kako to ne bi bila sva zabava zadnjih dana se masovno javlja i "ples" kako moji podravci od milja zovu pepelnicu a i moljci danas "zletavaju" ko ludi Uglavnom, ni jedan pregledan vinograd u krugu tridesetak km nije pošteđen bolesti ma koja sredtva i na bilo koji vremenskii razmak korištena.
ja pak sam za sad valjda jedini zadovoljan na forumu, izgleda da je ridomil gold 2x prije cvatnje i fantic m 2x poslije cvatnje odradil odličan posao, peronospore nema, vidjeli forumaši, sutra špricam navečer, forum star - peronospora i botritis, domark za pepelnicu...i kupil za moljca, neznam kak se zove sad
Problem je i korištenje sistemika koji imaju križnu rezistentnost,a to npr.ne znaš ili ti netko ko je trebao nije spomenuo.Evo čovjek je jučer spomenuo stranicu o rezistentnosti fungicida,evo tu dosta piše http://www.frac.info/frac/publication/anhang/FRAC_Code_List_2010.pdfja nisam znao da dimetomorf,iprovalikarb,mandipropamid imaju križnu rezistentnost,a tu spadaju Forum Star,Mikal F premium,Acrobat MZ,Melody Duo,Pergado..
To izgleda odlična kombinacija,koji bakreni preparat ste dodavali,ja mu sutra namjeravam dodati Cuprablau
4 puta si prskao sa jednim te istim preparatom, za peronosporu, to ti nikako ne služi na čast! Imao si sreće i malo padavina, znam tvoju lokaciju, i ni približno nije palo toliko kiše kao u Podravini i Slavoniji!Fantic, Baldo, Ridomil i Galben su ista grupa! Ridomil je proizveden, mislim 76. godine prošlog stoljeća!Nemoj da ti se to ponovi, ovo je konstruktivna kritika!
aha, dobro, nisam znal, nisam pratil a nije me ni zanimalo, sad budem pripazil a kombinacija za danas, forum star, domark i insekticid...i dodati neki botricid još? Mislim, piše na forum star da je i za plamenjaču i botritis a opet da i nije nešto za botritis kolko čujem