2- ima i kvalitetnijih mogućnosti prskanja, nisi rekao koliko te to košta pa ne znam koliko je skupostvar je u tom da s novcima nisam baš na ti,a melody duo i stroby mi je ostalo od lani.dakle neškaj protiv peronospore i pepelnice.tko ima kakvu preporuku,ja ću si dat truda i raspitat za cijenu
Sabithane također zbog karathana ne bi smio ići ako je vani preko 28°C.
hmmm, nakon jucerasnjeg ugodnog druzenja danas sam dozivel totalno razocaranje.. Dosel sam u trsje i vidim da je peronospora opet krenula pomalo. Zadnja dva šprica su bila s MIkal premiumom i collisom i to oba unutar 14 dana.
Pozdrav. Eto šprical sam u subotu sa rivalom, rotorom i tiltom, a vec je bilo tu i tam di je bilo gusce mislim da je pepelnica.. i danas idem pogledati i vidim vec na par trsi po bobica - 2 bijele. dal bi bilo dobro danas pošpricati sa falconom samo ili kaj? i dal se može pošto je špricano u subotu. Molim pomoc, puno hvala.
Pritisak bolesti po unutrašnjosti je jak,izbor preparata vam je većinom dobar ali imate prevelike razmake prskanja. Sve preko 10 dana je previše,lisna masa buja poprilično i mladi porast ostaje nazaštićen unatoč sistemicima.
Ukoliko si išao samo dva puta mikalom f možeš još jedan put. Eventualno i sa forum starom ako nisi i s njime više od dva puta.Obavezno falcon uz dodavanje sumpora u količini 0.3% u večernjim satima ako je moguće i korisititi veći utrošak škropiva.I to što prije! Trebao si uz tilt obavezno dodati sumpor u prošlom prskanju.
@vinofilOk, kužim za širenje sistemika, tnx... I meni se čini CabrioTop preslab a za bakreni Ridomil mrvicu prerano (obično sam sredinom srpnja)... to mi je baš poremetilo ritam MelodyDuo svi hvale da je dobar za teške uvjete, mogu li ga komibnirati sa Laser+Cantus+(Vivando ili Postalon)? Mislio sam s Falcon, ali pise da treba paziti sa EC sredstvima.U svakom slučaju bih izbjegavao sumpor zbog temperatura.
Terapeutski, najbolje se pokazala kombinacija Melodya uz dodatak 0,3 % bakra.
Ovdje u Podravini na desetke vinograda koji su špricani sa Forumom, Ridomilom, Melodyem, Eclerom, Micalom, Pergadom i svim ostalim raznim fungicidima nije se uspijelo sprećiti napad peronospore, čak ni kod onih koji su se kunuli u svu rodbinu da nemaju bolesti
Vinofil, Vitis et neki drugi Možda ste vi u nekom zaštičenom području ili fala Bogu imate sreće da kod vas svi fungicidi djeluju kako treba uz primjenu na deset-dvanaest dana ali onda ste sretnici kao da ste dobili na lottu Ovdje u Podravini na desetke vinograda koji su špricani sa Forumom, Ridomilom, Melodyem, Eclerom, Micalom, Pergadom i svim ostalim raznim fungicidima nije se uspijelo sprećiti napad peronospore, čak ni kod onih koji su se kunuli u svu rodbinu da nemaju bolesti Čak i nakon tretmana na svkih sedam dana peronospora je prisutna doslovce bez obzira koje sredstvo za zaštitu je korišteno. Terapeutski, najbolje se pokazala kombinacija Melodya uz dodatak 0,3 % bakra. No kako to ne bi bila sva zabava zadnjih dana se masovno javlja i "ples" kako moji podravci od milja zovu pepelnicu a i moljci danas "zletavaju" ko ludi Uglavnom, ni jedan pregledan vinograd u krugu tridesetak km nije pošteđen bolesti ma koja sredtva i na bilo koji vremenskii razmak korištena.