Ne slažem se da utječu na vrenje još u ovoj fazi, koliko tek switch onda utječe na vrenje ako se ne pazi.Druga stvar su ostaci tih tvari u vinu koji mogu biti prisutni ako se pretjeruje sa prskanjem.No, pritisak je bolesti ogroman i peronospore ima svagdje. Ako se ne prska, neće ni biti grožđa.
falkon ili postlon
Primjetio sam blaži oblik pepelnice na rizvancu, te sam jučer protiv pepelnice špricao Crystalom. Zanima ima li Crystal kurativno ili stopirajuće djelovanje protiv pepelnice, naime nisam mogao dodati i sumpor s obzirom da je temperatura u hladu bila 30 stupnjeva. Hoće li simtomi pepelnice sada nestati ili moram tretirati još nećim? pozdrav
Vrlo vjerojatno cu otici preko tjedna ako ikako stignem, no zanima me da li su ove najavljene visoke temperature dovoljno visoke da djeluju stopirajuce na razvoj bolesti?
Zdravo! Imam nekoliko pitanja..1. jel kasno za prskanje protiv grinja - Demitan 2. mislim obavit prskanje s melody duo + stroby wg ili kakva druga,po mogućnosti jeftinija,a opet kvalitetna kombinacija?3. folijarno prihranit s drinom i magnesiogreenom(ako ga uspijem kupit)4. na nekoliko trsova,cca 10-15 na grozdićima ,primjetio sam da ima dosta bobica koje su pocrnile,pa me interesira kaj je to puno hvala unaprijed!!
Nažalost ne. Zapravo su veći dio u 24 sata idealni uvjeti. Večer, noć, rano jutro i prijepodne. Uz obilnu rosu i veliku vlažnost posebno u zoni grozda i ako vinograd nije dobro obrađen, svaku noć postoji infekcija i razvoj bolesti malo po malo, i to se polako širi. Razmak prskanja s obzirom na rast listova i pritisak bolesti bi trebalo smanjiti do desetak dana, a ne povećavati.
Da, toga sam se i bojao, tak da ću vjerojatno zapaliti preko tjedna to obaviti... 2x zadnja su bila s Forum Starom, sada bih sa Ridomil Gold+ 42, Cantus, Laser... fali mi samo nešto za pepelnicu. Falcon?Ako je još rano za bakreni Ridomil, možda bih mogao Cabrio Top pa bih time riješio i pepelnicu ali čini mi se preslabo za ove uvjete?