Molim vas za savjet. Za sutrašnje špricanje imam od sredstava Veritu, Crystal, te Laser (protiv moljca). Ima li smisla pri ovakvim temperaturama dodavati još i sumpor? (kutjevačko vinogorje). Neznam kako stvari stoje sa moljcima, pa me zanima je li možda ipak bolje Laser iskoristiti u špricanju nakon ovog, kada bi koristio sumpor i bakar. Može li Laser ići sa sumporom i bakrom? Hvala
mjesto verite bi bilo bolje deti neki sistemik s bakrom, crystalu netreba sumpormislim da s laser mješa s bakrom
planiram špricanje u ponedjeljak, 13 dana od zadnjega špricanjagrožđe je zdravo, lišće isto tak, nema tragova bolesti nikakvih - isto to ponovil u poljoprivrednoj i čovek mi na temelju toga preporučilRidomil Gold Combi, preventivni kombinirani fungicid Djeluje i na botritis pa ne treba botricidDomarkPitam za moljca - veli ne treba, na moje inzistiranje - veli ne treba i zadnje po savjetodavnoj dobili naputak da ne treba preporučivatČovek me nagovoril i kupil sam, jedino sad u nedoumici jer sam mislil da je taj Ridomil Gold Combi sistemik, i viodim doma da piše preventivni kombinirani
dobar je on , dobar pošto si ono gore boldano naveo
kombinirani preparat znaći , da ima dvije komponente kontaktnu i sistemićnu, npr. rival se sastoji od folpeta(kontaktni) i fosetil al(sistemik)
Daj mi reci,ciprodinil i pirimetanil su u istoj grupi,znači smiju zajedno 2x u sezoni,ak je neko poslije cvatnje pa sad u zatvaranju,onda u šari mora ići obavezno sa Teldorom ili Switchom koji ima još jedan lokal sistemik,jel?
Razor, molim Te objasni, zar nije prekasno prskati s akrobatom, obzirom da sadrži elemente koji su prisutni u biljci i grozdu do same berbe pa mogu utjecati na vrenje.