Sajko, vjerovatno nemaš pepelnicu, i nemoraš sad divljat tolko s Chromosulom po vručinama. I ne moraš s bakrom još, tek za 2 špricanja cca. Moja preporuka je da mazneš s Forumom i Crystalom za sad.Možeš i s Ridomilom ali ne s ovim kaj ima bakra (skupo), mada je kurativog djelovanja.U glavnom s bilo kojim jačim sistematikom za peronosporu tipa Melody Duo, Mikal Premium, Acrobat, Forum star.Vinograd se bude oporavil naočigled nakon toga. [/quote Quote from: pirou on 29 Lipnja, 2010, 23:00:29Sajko, vjerovatno nemaš pepelnicu, i nemoraš sad divljat tolko s Chromosulom po vručinama. I ne moraš s bakrom još, tek za 2 špricanja cca. Moja preporuka je da mazneš s Forumom i Crystalom za sad.Možeš i s Ridomilom ali ne s ovim kaj ima bakra (skupo), mada je kurativog djelovanja.U glavnom s bilo kojim jačim sistematikom za peronosporu tipa Melody Duo, Mikal Premium, Acrobat, Forum star.Vinograd se bude oporavil naočigled nakon toga. ako je bilo tuče poželjno je iči sa sumporom naravno ne po VRUČINI KASNO NAVEČER sa ostalim se slažem
Sajko, vjerovatno nemaš pepelnicu, i nemoraš sad divljat tolko s Chromosulom po vručinama. I ne moraš s bakrom još, tek za 2 špricanja cca. Moja preporuka je da mazneš s Forumom i Crystalom za sad.Možeš i s Ridomilom ali ne s ovim kaj ima bakra (skupo), mada je kurativog djelovanja.U glavnom s bilo kojim jačim sistematikom za peronosporu tipa Melody Duo, Mikal Premium, Acrobat, Forum star.Vinograd se bude oporavil naočigled nakon toga.
razor pojasni mi jel se 8 prskanja za vinovu lozu odnosi sa zimskom zaštitom ili samo na zeleno hvala
Razore jesi li vidio da Chorus ima istu aktivnu sistemičnu tvar i to duplo više 75% ciprodinila kao i Swich ali nema kontaktnu i jeftiniji je u pola cijene.Ja razmišljam da u njega dodam još neki kontakni botricid i trebala bi to onda biti kombinacija jača od switcha a još uvjek jeftinija, kaj misliš o tome?
Jučer je pajdaš pošpricao s Quadrisom, Chromosulom (max.doza, 0,5%) i Switch-om.Peronospora onak u jeku razvoja.Moral sam ovo podijeliti s vama... ja sam samo napravil ovo:http://skepticalteacher.files.wordpress.com/2009/07/facepalm1.jpg
Chorus je jeftiniji nego klasični botricidi ( Teldor, Switch, Mythos). Veli mi čovjek da 50g pakiranje košta 50 kn. Isto tako obratite pažnju na sredstva na bazi pirimetanila. Mythos je takav i dobar preparat, ali postoji cijeli spektar preparata koji su i jeftiniji nego original, a ništa manje vrijedni kao npr BOTRYL, BOTRICID, CEZAR, PYRUS. Lani sam koristio Botricid, preklani mislim Cezar.