Bitno mi je jer sam lani špricao sa Galbenom F prije cvatnje,a bio je tamnoplavi i sad ne znam s čime sam špricao Dobio sam lani 2 paketića po 200g tog Galbena F ,to firma (Agrochem Maks) podijeli kad nude preparate ljekarnama,dao mi jedan prijatelj.Mučilo me što je tamnoplavi,ko bakreni preparati,original pakiranje od firme Isagro Italija,etiketa od Agrochema,sve ok,čak sam nekog i zvao iz te firme,ali su rekli da je je plavi .Prijatelj i ja pošpricali i nikom ništa,još sam se na forumu pohvalio kak mi je vinograd lijepe boje-plave . Ostalo mi još od lani htio sam još dokupiti,odem u ljekarnu,ali baš tamo nisu imali, nego noviju verziju Fantic F,koja je skoro ista i sam znaš.Da ne miješam,ali sam htio vidjeti boju preparata i bio je recimo bijelo-sivi.Opet me kopkalo,ne mogu biti skoro isti preparati,tako različite boje i nađem na stranici Isagro Italia,da je boja Galbena F bianco griggio-bijelo siva,a Galben C plavi Tako da mi se čini da sam lani pod Galbenom F,špricao sa bakrenom verzijom,sreća nije bilo ništa P.S.Posaljem ti slikice preparata,vidim da je Agrochem sponzor stranice,ak mozes saznati, s čime sam ja to lani špricao
malo sam pronjuškal po vinogradu i imam par trsova traminca koje izgleda počela napadati peronospora po vrhovima izboja,ćak sam pronašao i nekaj na grozdićima.26.05. pošpricano sa :galben m,sabithane.E,sad ak ponovim sa tim dal bu dovoljno ili bolje imam:forum star i vivando u pričuvi.
Ja bih sutra ili u subotu išao sa Bayleton wp5- pepelnica, Winner - plamenjačar i sumporom ? Može li to ?
Pošto većina kombiniranih preparata za peronosporu, uz sistemičnu tvar u većini slučajeva sadrže ili folpet ili mankozeb, zanima me koliko puta se smiju koristiti preparati koji sadrže navedene (naravno uvažavajući ograničenja za sistemične djelatne tvari - Al-fosetil do tri puta, dimetomorf dva puta itd.)Vjerojatno odgovor postoji negdje na forumu ali ga ne mogu naći pa molim za pomoć.Hvala.
Ako je plavi, vjerojatno je Galben C. Nekad je bio Mikal B, i on je bio plavkast - zelenkast.Ako Isagro kaže da je boja bijelo siva, onda je to sigurno. Postoje tehnički podaci o svakom preparatu među koje je uključena i boja.
Ako misliš baš na sam folpet ili mankozeb na njih gljiva nije uspjela rezistentnost pa nemaju ograničenja osim karence od 42 dana
Obzirom da je zbog prohladno-vlažnih uvjeta zbilježen 10 puta manji let moljaca od prosjeka u zadnjih deset godina,da li je prije cvatnje potrebno primjeniti insekticit?
Pozdrav svim forumašima! Na forumu sam od 2.6. Pregledom tema primjetio sam odlično znanje i dobre savjete.Zadnju zaštitu vinograda obavi sam 18.5. (Winer,Kristal),da li će vinograd izdržati do sutra?
ja sam preventivno stavio...gdje ti je vinograd? kako to da ti već nije počela cvatnja?
Još nešto! Da li kod moljaca postoji "preventivno"
Ad 2) Vinograd mi je na u Zaqorju (Varaždinsko vinogorje - mikro regija Ivanec). Cvatnja ranih sorti počela mi je prije tjedan dana, ali uslijed hladnog vremena sve je stalo.