Ok! sve mi je jesno SUMPOR! Sada se javlja drugi problem,naši tereni su takvi da na kvadrat zemlje ide jedna loza! Onda od HZZPS dobijes slijedeću preporuku rindomil gold+rubigan+sumpor,ok kupim ja to i čitam uputstva sve se bazira na hektar, znate li vi šta je hektar na otoku BLAGO BO®JE imam 3500 loza na cca 4500 tisuča kvdrata i ajde sada ti znaj koliko povečat dozu za efektivnu zaštitu! Nitko od nas ovdje ne korist ovakvu kombinaciju,sto vi mislite o tome,koliko povečati dozu, napominjem da je ovde već došlo do formiranja bobica i kod plavca malog i kod vugave i da su izboji preko 2 metra!Do sada sam zbog lanjskog napada luga polivao u sjećnju sa hipermanganom i neoramom i onda u pupu sa sumporom 2 puta i to mi se čini u odnosu na susjede dosta i onda ovakva preporuka od HZZPS-a,ajde ti sada budi pametan!!!???
ja sam ga koristio zadnje 2 godine ali sada vise ne.
Zašto ga više ne koristiš,čisto iz znatiželje,sam si rekao da je vrhunski preparat i k tome vjerojatno je u skladu s tvojom filozofijom špricanja,prirodni preparat,na bazi smole četinara..
ne znam, jednostavno sam potrosio zalihe sta sam imao od prije (uvijek kupujem na veliko i veca pakiranja da dobim sto vece rabate), nisam ove godine kupio nove i nisam ga koristio ali uopce ne vidim nikakvu razliku u vinogradu jer sam do sada prskao samo jednom i to prije 3 tjedna..
Shvaćam,svi mi pokušavamo proći što jeftinije,pogotovo oni koji troše puno toga,a i ja koji trošim puno manje,ja se u njega pouzdajem da će me izvući kad zakasnim sa tretiranjem ili sad kad bude gusta lisna masa i neću možda kvalitetno pošpricati vinograd,sve u svemu vrhunski preparat
Ja sam prije više godina imao dosta problema s lugom i tada sam ga polivao s hipermanganom,ali nakon dan dva treba izvršiti "normalnu"zaštitu,jer hipermangan "opere" lug ali on ne štiti lozu od luga.Hipermangan je također dobar nakon tuče(isprobano) kao što je napomenuo Zagorac jer on zalijeći "rane".
e dečkaci , Razor , Vinofil i ostalizadnju zaštitu sam bacio 17.05 i to:RIVALCRYSTALORTUSOKVAŠIVAČi za sad je sve u redu.Proteklih dana sam mislio šibnut bor+Mg , ali nisam stigao.plan je bio sutra (nedjelja )završit vezanje i dat tu prihranu i za koji dan zaštitu.No , danas slušam prognozu za Karlovac , u ponedjeljak do 50ml kiše!!!!kaj sad?Ima li smisla sutra prihranu , pa poslije kiše ponovit gornju kombinacijuili sutra zaštitu i prihranu ili sve ostavit kad se izvremeni??Za ovu prognozu sam saznao pred par trenutaka , a nije me bilo doma 2 dana i sad sam zbediran da neznam kaj sutra i kako i oću li uopće kaj stić napravit prije cvatnje???
mikal flashbayletonsumporlaserborogreenjel se to može sve skupa mješat? odnosno borogreen sa ostatkom?
Recite mi molim vas, dal da pošpricam sad u subotu jer se bude vrijeme stabiliziralo ili da pričekam do utorka kad je ubiti 2 tjedna od prošlog špricanja? I dal bi bilo dobro špricati sad protiv moljca pošto nisam prošli put. Puno hvala.