Razor dali vi u vašem kraju pratite let pepeljastog moljca (dali stavljate feromone) , on nama zna raditi dosta štete jer nemamo u dan točnu preporuku za prsknje
Kod nas je problem što ljudi špricaju moljca jeftinim i nefikasnim insekticidima i to u krivo vrijeme,a treću generaciju samo rijetki prskaju a od nje je u biti i najviše štete.
To su navodno novije studije, posebno za Quadris. Veći problem za tu bolest su mikroklimatski uvjeti, gnojidba dušikom
Naravno iz HZPSS-a su redovito tijekom zaštite kod mene i na njihov nagovor sam i počeo prije 6-7 god prskati poslje berbe i tada su gotovo svi na bregu rekli da sam lud da kaj sad imam poslje berbe špricati.
To su navodno novije studije, posebno za Quadris. Veći problem za tu bolest su mikroklimatski uvjeti, gnojidba dušikom, manji razmak redova, manja prozračnost.
Evo i od mene nakon dužeg vremena jedno pitanje. prošle godini nisam imao problema sa nekim bolestima i štetnicima.Prvo prskanje u mirovanju sam obavio sa bakrenim sredstvom u večoj dozaciji. Dali bi sada kad krene vunasti pup bilo dovojno prskati sa bakrenim sredstvom i sumporom