VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Listopad, 2024, 18:25:29

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.702 Postova u 368 Tema od 1.679 Članova
Najnoviji Član: dvadesettri
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Obiteljski podrumi, vinarije - dojmovi, kritike, opisi,...
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 19 Dolje Ispis
Autor Tema: Obiteljski podrumi, vinarije - dojmovi, kritike, opisi,...  (Posjeta: 144918 puta)
wineman
Novak
**

Pleternica

Email
« Odgovor #30 na: 03 Veljača, 2010, 11:27:57 »

nije bio gazda vec  darko i jos dva covjeka...inace darko mi je kolega jos dok je radio u loznim cjepovima  kutjevo i on je bio poslovodja kad su sadili moj vinograd...bili smo  u pa-vinu pa smo posjetili darka...
Evidentirano

Zivot je prekratak, da bi pili losa vina!
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #31 na: 07 Veljača, 2010, 20:31:22 »

Evo danas kod mene bila ekspedicija u sastavu jnix, Moslavac, orlando. Malo smo isprobavali vina, pricali o tajnama vinogradarenja itd. Kasnije smo otisli do OPG Zabic (mzabicster) i moram pohvaliti onaj Chardonnay koji je fermentirao sa Lalvin kvascima. :) Poslije toga smo se zaputili do Ivana. Pogled na vinograd je fantazija (prica iz bajke) podrum je takodjer odlicno sredjen iako jos nije kompletno zavrsen. Kod Ivana mi je Skrlet bio dobar i Zweigelt (bojaaaaaaaaaaa). Drago mi je da smo se poceli malo aktivnije druziti ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #32 na: 07 Veljača, 2010, 21:43:04 »

Evo danas kod mene bila ekspedicija u sastavu jnix, Moslavac, orlando. Malo smo isprobavali vina, pricali o tajnama vinogradarenja itd. Kasnije smo otisli do OPG Zabic (mzabicster) i moram pohvaliti onaj Chardonnay koji je fermentirao sa Lalvin kvascima. :) Poslije toga smo se zaputili do Ivana. Pogled na vinograd je fantazija (prica iz bajke) podrum je takodjer odlicno sredjen iako jos nije kompletno zavrsen. Kod Ivana mi je Skrlet bio dobar i Zweigelt (bojaaaaaaaaaaa). Drago mi je da smo se poceli malo aktivnije druziti ;)

da, bilo nam je ok. jedino je steta kaj ste dosli malo prekasno da se malo vise i detaljnije podruzimo i popricamo jer u tih sat, sat i pol ne mozes sve price od svakog polovit.. i meni je super kaj smo se napokon barem mi (iz moslavackog kraja) poceli druziti jer je u biti sramota da se ne mozemo naci a svega smo na par 10aka km udaljenosti..!? trebamo se mi moslavci skupit po opciti jednu turu prema varazdinu i vinici gdje su takoder (istaknutiji) forumasi.. ;)
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #33 na: 07 Veljača, 2010, 22:09:28 »

Svaka cast drustvo. Pohvaljujem inicijatore i ucesnike. Vi ste barem tu blizu i na okupu.
Evidentirano
Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #34 na: 08 Veljača, 2010, 00:30:18 »

Svaka čast svim domaćinima...super nam je bilo, budem ujutro složio neke opsie i dojmove...
Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
orlando
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #35 na: 08 Veljača, 2010, 00:32:49 »

Bila je to jedna dobra moslavačka tura.
Svima hvala na gostoprimstvu i dobroj kapljici.
Evidentirano

Štakorovečki breg
jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #36 na: 08 Veljača, 2010, 10:54:42 »

da , ali ja moram počet sa kritikama , orlando kod mene nije htio popiti ništa osim o,3 vina, bilo mu je teško veli "radio " je do skoro jutra ...
drugo, moslavac mi uđe u podrum i skoro mi razbije strop, dečko je malo previsok..., no sjeo si je tak da može popiti , brzo se je snašao ...

Kod Marka u vinariji Miklaužić se je nekak i orlando brzo oporavio, progledo je kad je vidio inox-bačvice tak da je probao sva vina , a ja mislo da nebude pio jer ipak je vozač. >:( , babić mu je najbolje sjeo na kraju , da da dečki imamo i babića u Moslavini ;)  
Marko nas je dočekao sa lopatam za snjeg , ne stvarno nas je odmah počeo školovati oko proizvodnje pjenušca, i dalje redom častiti sa svim vinima kao da smo mu najbolje mušterije...pričati o svemu što nam može koristiti , čovjek je rođen za profesora , bio bi najslušaniji sigurno na faksu jer sve priča na jednostavan način i sve iz iskustva,a kojeg sigurno ima . čovjek nema tajne , sve će podjeliti sa ljudima makar ih tek upozna...Meni je super bio standardno dobar Škrlet,  odličan Pino crni, Dunja-mješavina muškatnih sorti ,odmah sam malo kupio za svog mehaničara da ga podmitim jer on pije samo mirišljava vina...i Moslavac mu je dobar , ne ovaj naš Moslavac, već sorta  ;), baza za pjenušac ;)

Dalje dojdemo u Kutinu na benzinsku čekamo koshpu  i orlando je već gotov ,razbija čaše , gospođicu sa šanka i Moslavca (ne sortu grožđa, već... :)) ulije sa vodom veli on to neće pit ni uz kavu ;D
sreća što je došao koshpa brzo, pa sam je sjeo u njegovu folciku ,ipak mi je nekak bilo sigurnije ;D nek sa ...   dojdemo u podrum, a tamo vatra grije peć super, ne kraj vina već u predprostoru-kuhinji ,   i onda redom od suhih do polusuhih iz butelja, sve nam je žao bilo dok ih je otvarao ,no kratko nam je bilo žao ;D, vina su super sva uredna i pitka, meni najbolji suhi rajnski i polusuhi isto, probali smo i super napravljeno vino od taloga, jako , ulljnasto, kao da je barikirano a u inoxici, rekao sam mu da izvadi koje nagorelo drvo iz peći i da baci nutra al neće slušat >:( ;D    ja sam iz podruma pobjego u kuhinju  ;Da šta se smijete sad.. na sir i običnu vodu jer ja bez vode ne kušam vina...

dugo  ;)dugo, nam je trebalo da nagovorimo obitelj Košutić, dva brata i oca
 koji nam je došao dati moralnu podrušku jer on stvarno nije pio...pa ni svoje vino  ;),  i tako smo u koloni  krenuli prema Garešnici..točnije do Kapelice, Moslavac (ne...) si je sve sa googla snimio u glavu i vodio ko satelit...Dojdemo pred kuću a ono cijela familija vani čiste pred nama put, skoro smo i mi dobili lopate :D, i kam prvo nego u vinograd, odmah ispod kuće, a tamo vučjak oštar čuva valjda ledenu berbu, skoro nas je sve ...izljubio , dobar peso zaigran....i šta vidimo ništ, sve pod snjegom nemremo vidjet onaj na špagu vinograd kao na slikama , morali smo čistit snjeg...  super mjesto neprimjetan blagi pad, a mjesta još za saditi koliko hoćeš, a sve doma pri ruci to je posao ,,,a i vidjeli smo prostor buduće vinarije, sve u dvorištu. E u podrumu zanimljiva priča o Chardonnayima , jedan na ovim kvascima drugi na drugim i treći ...stvarno različiti , meni najbolji onaj prvi sa ljeve strane  :D   te iznenađujuće dobro sačuvani iz 08 i 07!!! svježi , odlični , no malo za mene preslatki , ali stvarno dobro svježi za starije vino...

Putujemo nazad , u Popovaču opet na benzinsku mislim si sad neće valjda opet scene ;D ;D, dočekao nas Ivan ali zaostala su braća Košutić... i onda na put u brda već je noć nažalost jer se imalo šta vidjeti, za mene jedan od najljepših vinograda i položaj-odnos bregova nagnutost jednog djela vinograda prema drugom i ta prva slika kada dođeš do vinograda i sve ko na dlanu i klet još u daljini što je super dojam , puno bolje nego da putem odmah dođeš do kleti pa onda vidiš tek vinograd....ljepo ko na onim slikama ... klet impozantana velika drvena na kat...podrumi visoki tako da inoxice od koliko ono 2500 tis.litar još se i male čine...  biti će savršeno kada se sve završi u što ne sumljam...i opet po vinima ali sad iz pehara  ;D svakom jedan...šala , tako nam je lakše rastočio vina, meni je frankovka bila super ,lagana svježa čista ,baš najugodnije za popiti...sve uredno ok, no stalno je dojam od kleti koju jer je noć ni ne možeš dobro vidjeti a želio bi sve vidjet....
i orlando se sad baš žuri doma i ajde i ajde i morali smo ić , a sam vam opiso kakav je dok si po.. ;D   ali evo na kraju i da njega pohvalim , odlično je vozio isto svog folciku svud po snjegu i ledu, polako , mirno čovjek da ne povjeruje,kak dobro vozi...a njegov auto se najviše isplati maznut i pobjeć jer je ispod svakog sica par butelja i samo ih vadi i poklanja... ;D

i tak smo došli nazad kmen na gablec-ostatke od jutra, i sad se orlando nije šparao na vinu , al su ga zvali svaki pet minuta  ;D
Moslavac, na njega sam skoro zaboravio , samo sam pazio da mi ne ode u podrum i da mi se ne zacvika , mislim ne od alkohola već visine :D, dobar je , tak šlang a može popit sve redom po par puta ;)

eto vam kritike ,pa si vi mislite sad el me bute vodli sa sobom ;D
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #37 na: 08 Veljača, 2010, 11:09:12 »

Ajme koje lipote jnix judi Bozji - zene moje  8) pa tko to moze platit ... Svaka vam cast  ::)
Evidentirano
Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #38 na: 08 Veljača, 2010, 11:55:00 »

da , ali ja moram počet sa kritikama , orlando kod mene nije htio popiti ništa osim o,3 vina, bilo mu je teško veli "radio " je do skoro jutra ...
drugo, moslavac mi uđe u podrum i skoro mi razbije strop, dečko je malo previsok..., no sjeo si je tak da može popiti , brzo se je snašao ...

Kod Marka u vinariji Miklaužić se je nekak i orlando brzo oporavio, progledo je kad je vidio inox-bačvice tak da je probao sva vina , a ja mislo da nebude pio jer ipak je vozač. >:( , babić mu je najbolje sjeo na kraju , da da dečki imamo i babića u Moslavini ;) 
Marko nas je dočekao sa lopatam za snjeg , ne stvaro nas je odmah počeo školovati oko proizvodnje pjenušca, i dalje redom častiti sa svim vinima kao da smo mu najbolje mušterije...pričati o svemu što nam može koristiti , čovjek je rođen za profesora , bio bi najslušaniji sigurno na faksu jer sve priča na jednostavan način i sve iz iskustva,a kojeg sigurno ima . čovjek nema tajne , sve će podjeliti sa ljudima makar ih tek upozna...Meni je super bio standardno dobar Škrlet,  odličan Pino crni, Dunja-mješavina muškatnih sorti ,odmah sam malo kupio za svog mehaničara da ga podmitim jer on pije samo mirišljava vina...i Moslavac mu je dobar , ne ovaj naš Moslavac, već sorta  ;), baza za pjenušac ;)

Dalje dojdemo u Kutinu na benzinsku čekamo koshpu  i orlando je već gotov ,razbija čaše , gospođicu sa šanka i Moslavca (ne sortu grožđa, već... :)) ulije sa vodom veli on to neće pit ni uz kavu ;D
sreća što je došao koshpa brzo, pa sam je sjeo u njegovu folciku ,ipak mi je nekak bilo sigurnije ;D nek sa ...   dojdemo u podrum, a tamo vatra grije peć super, ne kraj vina već u predprostoru-kuhinji ,   i onda redom od suhih do polusuhih iz butelja, sve nam je žao bilo dok ih je otvarao ,no kratko nam je bilo žao ;D, vina su super sva uredna i pitka, meni najbolji suhi rajnski i polusuhi isto, probali smo i super napravljeno vino od taloga, jako , ulljnasto, kao da je barikirano a u inoxici, rekao sam mu da izvadi koje nagorelo drvo iz peći i da baci nutra al neće slušat >:( ;D    ja sam iz podruma pobjego u kuhinju  ;Da šta se smijete sad.. na sir i običnu vodu jer ja bez vode ne kušam vina...

dugo  ;)dugo, nam je trebalo da nagovorimo obitelj Košutić, dva brata i oca
 koji nam je došao dati moralnu podrušku jer on stvarno nije pio...pa ni svoje vino  ;),  i tako smo u koloni  krenuli prema Garešnici..točnije do Kapelice, Moslavac (ne...) si je sve sa googla snimio u glavu i vodio ko satelit...Dojdemo pred kuću a ono cijela familija vani čiste pred nama put, skoro smo i mi dobili lopate :D, i kam prvo nego u vinograd, odmah ispod kuće, a tamo vučjak oštar čuva valjda ledenu berbu, skoro nas je sve ...izljubio , dobar peso zaigran....i šta vidimo ništ, sve pod snjegom nemremo vidjet onaj na špagu vinograd kao na slikama , morali smo čistit snjeg...  super mjesto neprimjetan blagi pad, a mjesta još za saditi koliko hoćeš, a sve doma pri ruci to je posao ,,,a i vidjeli smo prostor buduće vinarije, sve u dvorištu. E u podrumu zanimljiva priča o Chardonnayima , jedan na ovim kvascima drugi na drugim i treći ...stvarno različiti , meni najbolji onaj prvi sa ljeve strane  :D   te iznenađujuće dobro sačuvani iz 08 i 07!!! svježi , odlični , no malo za mene preslatki , ali stvarno dobro svježi za starije vino...

Putujemo nazad , u Popovaču opet na benzinsku mislim si sad neće valjda opet scene ;D ;D, dočekao nas Ivan ali zaostala su braća Košutić... i onda na put u brda već je noć nažalost jer se imalo šta vidjeti, za mene jedan od najljepših vinograda i položaj-odnos bregova nagnutost jednog djela vinograda prema drugom i ta prva slika kada dođeš do vinograda i sve ko na dlanu i klet još u daljini što je super dojam , puno bolje nego da putem odmah dođeš do kleti pa onda vidiš tek vinograd....ljepo ko na onim slikama ... klet impozantana velika drvena na kat...podrumi visoki tako da inoxice od koliko ono 2500 tis.litar još se i male čine...  biti će savršeno kada se sve završi u što ne sumljam...i opet po vinima ali sad iz pehara  ;D svakom jedan...šala , tako nam je lakše rastočio vina, meni je frankovka bila super ,lagana svježa čista ,baš najugodnije za popiti...sve uredno ok, no stalno je dojam od kleti koju jer je noć ni ne možeš dobro vidjeti a želio bi sve vidjet....
i orlando se sad baš žuri doma i ajde i ajde i morali smo ić , a sam vam opiso kakav je dok si po.. ;D   ali evo na kraju i da njega pohvalim , odlično je vozio isto svog folciku svud po snjegu i ledu, polako , mirno čovjek da ne povjeruje,kak dobro vozi...a njegov auto se najviše isplati maznut i pobjeć jer je ispod svakog sica par butelja i samo ih vadi i poklanja... ;D

i tak smo došli nazad kmen na gablec-ostatke od jutra, i sad se orlando nije šparao na vinu , al su ga zvali svaki pet minuta  ;D
Moslavac, na njega sam skoro zaboravio , samo sam pazio da mi ne ode u podrum i da mi se ne zacvika , mislim ne od alkohola već visine :D, dobar je , tak šlang a može popit sve redom po par puta ;)

eto vam kritike ,pa si vi mislite sad el me bute vodli sa sobom ;D

Evo da se i ja pridružim pohvalama domaćinima pa da iznesem dve tri...

Prvo kod jnixa, tak sam se fino najel i onda kad smo trebali ić u podrum onda ste me sterali i požurivali...jedva čekam da zatopli pa da isprobamo onu pečenjaru :D Podrum je malo niski, ali obećal si da buš iskopal jednu rupu (veličine 1m^2) za mene di bum ja stajal da se mogu normalno uspravit :D

Kod Miklaužića sam ostao oduševljen! Od svih njegovih vina, veličine podruma, količine vina pa sve do njegove osobnosti! Pravi čovjek! Najviše mi se svidio njegov standardno dobri škrlet, moslavac (pun ekstrakta i gust), naravno dunja i onaj crni pinto iz vana...sjajan! A u drugom podrumu, naravno primoštenski babić (suhe šljive jel?). Na kraju probali i konjak njegov, odličan destilat, spreman za odležavanje dugi niz godina...

Eh da, onda je došla ta nesretna benziska di smo čekali Koshpu i pili kavu... Niš, malo su me zalili orlando i konobarica udruženi... :D

Kod Koshpe nas je zameo snijeg totalno! Vinograd ljep, već je i obrezan, ljepi nagib, super nadmorska visina...sve predispozicije za uspjeh! A tamo nas je čekao i Koshpin buraz (to je onaj kaj odradi svu fizikaliju po vinogradu, a onda Koshpa kemija po podrumu :D) Fina su mu sva vina, Rajnski svakako najbolji, s tim da bih izdvojio i onu mješavinu (onu lijevo), koja mi je baš lagana i paše za gemišteke. Tu je i cabernet koji ima odlične tanine i kiseline a i boju! Šteta za škrlet da je izgorio u vrenju! (Isti porblem je imao i Ivan).  E da, u onom drugom podrumu, di su drvene bačve, dopala mi se graševina. Puno je zaokruženija i punija od one iz inoksa. Nakon degustacije i priča raznoraznih (najviše o traktorima :D), kako veli jnix krenusmo u koloni...

Kod familije ®abić svidjelo mi se kaj su pravi tradicionalisti, čim sam došao u vinograd, vidio sam slamu na vinogradu i voćkama. Za one koji ne znaju, nekad se na badnjak unosila slama u kuću i stavljala pod bor i pod stol i onda su se djeca igrala u slamici. Drugi dan po Božiću, odnosno na Ivanje, slama se iznosi u voćnjak i vinograd i stavlja po voćkama te se moli sv.Ivana za dobar urod te godine i za zaštitu od bolesti i nepogoda. Eto drago mi je da se neki još drže te tradicije! Ja čak i u Zagrebu stavljam slamu po stanu na 3.katu :D
Podrum isto nizak, ali za razliku od jnixevog, ovaj je taman rađen po mojoj mjeri pa sam se mogao uspravit i taman zacvikat :D Vina... ono kaj veli jnix, charodnnay lijevo je najbolji, svjež, pun kiseline, poletan...super, onaj u sredini ravno (sihini kvasci jel?) isto dobar...stara vina okej, iako ona bačva u kutu, polusuho, čini se da je tu bila refermentacija... no, sad je bogato sa co2, meni je dobro. Mješavina crnih sorata okej, bogato, gusto, tanini super. Za kraj kupinovo vino, svidjelo mi se! Pogotovo ovogodišnje, iako po mome ukusu fali tanina, odnosno onog stezanja ustiju, ali je užasno gusto, slatko, puno, pravo žensko piće! Eto, sljedeći put kada neće biti snijega stižemo opet, nosimo metar da zmjerimo jel dobro i točno okopan taj vinograd za kojeg se priča da je picajzlast i to po ocu :D ... Eh da i podrum je picajzlast, posebno one posudice ispod svake inoksice. Sve je uredno i sve je na svom mjestu, čisto...

I za kraj, po mraku i po mećavi, ugostio nas je Ivan... Vinograd...kaj reći, zovi turističku zajednicu županije, nek slikaju klet i vinograd i nek stave na razglednicu... Podrum, još je sve u fazi radova, ali tu mi se sviđa inženjerski pristup igradnji. Sve je napravljeno unaprijed, pogotovo visina podruma koja je skoro 5 metara, već su napravljene prostorije za odležavanje vina, za preradu grožđa, maceraciju... na sve je vodio računa pri izgradnji...
Sva vina su mu dobra, jnix je oduševljen frankovkom, meni je iisto super (možda malo tanka), ali najviše mi se svidio zweigelt! Po meni šampion podruma, tak da smo ja i Koshpa morali opet probat da utvrdimo gradivo! Crni pinot ima sve preduvjete da odležavanjem od 10 mjeseci postane hit ovog podruma. Vino je gusto, bogato taninima, uljato, a čini mi se i da ima visoke alkohole (kolko si reko 115 eksla?) . Škrlet, priča kao i kod Koshpe. Mošt je bio sjajan, ali izgorio u vrenju. Na miris je dobar, ali onda je nekako tanak na okus uz čini mi se dobar ostatak šećera... Eto to je bilo to, Velika turneja po Moslavini...

Na kraju natrag na kobase do jnixa, taman sam se uhvatio jela i pića i orlando me tero jer se njemu žurilo... No, budem ja opet došo k tebi jnix...

Orlando me otpeljo na naš breg po auto i onda laganini za Zagreb... I ja se pridružujem pohvalama našem šoferu orlandu...

S obzirom da sam još ujutro bil u Jaski, današnja ruta kaže oko 300 km... :D

Još jednom pozdrav svima, ekipi kaj je samnom išla, ekipi koja nas je ugostila i pratila na obilasku...
Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #39 na: 08 Veljača, 2010, 12:02:30 »

jnix sad si me samo razdražil s ovim.
Evidentirano

I onda neš pil
Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #40 na: 08 Veljača, 2010, 14:33:54 »

Sve je super ali zasto o zenama nista  8) gdje su one bile  ??? kazu da zene i vino uvijek idu zajedno  8)  ::)
Evidentirano
jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #41 na: 08 Veljača, 2010, 14:46:07 »

kak ne pa sam pričao o konobarici...
 ;D

Moslavac daj slike...
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #42 na: 08 Veljača, 2010, 15:22:08 »

eto,dječaci takve zgode malo uobličite,pa onda s njima pod "poezija i proza".viš da znate pisat,a vidim da najdete i volje.ono je super ideja o posjetima po grupama.na žalost za sad nemam još klijet da vas pozovem k sebi,no rado bi se nekom prikrpal ak bi se islo ::)
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #43 na: 08 Veljača, 2010, 19:37:39 »

podrumi visoki tako da inoxice od koliko ono 2500 tis.litar još se i male čine...

visina podruma nesto malo vise od 4 m i inoxice su od 4000 i od 3200 litara.

Crni pinot ima sve preduvjete da odležavanjem od 10 mjeseci postane hit ovog podruma. Vino je gusto, bogato taninima, uljato, a čini mi se i da ima visoke alkohole (kolko si reko 115 eksla?)

da, 115-120 eksla masulj, vino ima 14,5% alkohola i sad ce u drvene bacve od 500 litara.
Evidentirano

poznanovec
Moderator
Novak

poznanovec-mali bukovec

Email
« Odgovor #44 na: 08 Veljača, 2010, 21:24:29 »

danas sam imel čast da je moju kljet, moj podrum i naravno mene, posejetil naš dragi prijatelj razor, zadržali smo se uz časkanje, šunkiciu, kobase i moj zeleni silvanavc i naravno njegov traminac do kasnih većernji sati ...
Evidentirano

vine nemre tak neveljati,
da ga mi nebi mogli spiti
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 19 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!