|
tupka
|
 |
« na: 10 Listopada, 2009, 06:39:07 » |
|
Evo kako ja spremam liker od čokolade :
1 LITRA RUMA BADEL + 1 KORA CIMETA + 1 ČILI PAPRIČICA odstajati 24 sata. Drugi dan na vatri otopiti : 1/2 LITRE DUKAT VRHNJE ZA ŠLAG + 40 DKG ČOKOLADE ZA KUHANJE KRAŠ. Kad dobijete glatku masu zaliti uz miješanje sa PROCJEÐANIM RUMOM i miješati dok ne zavri. Malo ohladiti i puniti u boce. Piti nakon što odstoji mjesec dana. OVAJ MOJ LIKER POSEBNO OBO®AVAJU PITI MUŠKARCI, ne znam zakaj?
Umalo zaboravih : ukoliko želite slatki liker uz čokoladu i vrhnje na vatri otopiti i 30dkg šećera u prahu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Live long and prosper!
vrbovec
|
|
|
studentica
Mlađi novak
Lipo je u Istri bit..
|
 |
« Odgovor #1 na: 03 Veljače, 2010, 23:40:22 » |
|
Mali savjet..da bi ti doslo jos gusce kuhaj na laganoj vatri (da krcka - prije dodatka ruma jer ce ti on ishlapiti  ) barem pola sata.. Ja sam tako radila svoj, po slicnom receptu i dodje gusti kao bailey's..bude super..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ponekad je dobro kusati svjetska vina,ali treba pripaziti da ostanemo svjesni i vrijednosti nasih....
|
|
|
|
Juznjak
|
 |
« Odgovor #2 na: 04 Veljače, 2010, 07:20:08 » |
|
Mogli bi organizirati i izlozbenu degustaciju vasih uradaka zene drage 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
tupka
|
 |
« Odgovor #4 na: 04 Veljače, 2010, 12:14:16 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Live long and prosper!
vrbovec
|
|
|
|
|
studentica
Mlađi novak
Lipo je u Istri bit..
|
 |
« Odgovor #6 na: 04 Veljače, 2010, 15:56:55 » |
|
Ja sam evo odlucila ove godine napraviti liker od cokolade na bazi rakije s peperoncinom.. U lozovacu sam stavila peperoncino i kada odstoji par mjeseca cu filtrirati i raditi liker od cokolade,taman da bude za drugu zimu..  Nekako stalno gledam u trgovini te cokolade s peperoncinom i bas me zanima kako ce ispasti.. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ponekad je dobro kusati svjetska vina,ali treba pripaziti da ostanemo svjesni i vrijednosti nasih....
|
|
|
|
tupka
|
 |
« Odgovor #7 na: 05 Veljače, 2010, 21:54:03 » |
|
Ja sam evo odlucila ove godine napraviti liker od cokolade na bazi rakije s peperoncinom.. U lozovacu sam stavila peperoncino i kada odstoji par mjeseca cu filtrirati i raditi liker od cokolade,taman da bude za drugu zimu.. Nekako stalno gledam u trgovini te cokolade s peperoncinom i bas me zanima kako ce ispasti.. 
A kaj je to peperoncin?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Live long and prosper!
vrbovec
|
|
|
|
Juznjak
|
 |
« Odgovor #8 na: 05 Veljače, 2010, 22:03:44 » |
|
To bi mogla biti ona ljuta papricica
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tupka
|
 |
« Odgovor #9 na: 05 Veljače, 2010, 22:24:19 » |
|
To bi mogla biti ona ljuta papricica
pa to je to kaj ja mećem u liker, a ja mislila da je to čili, mala ljuta a uzgaja se ko ukrasna
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Live long and prosper!
vrbovec
|
|
|
|
Juznjak
|
 |
« Odgovor #10 na: 05 Veljače, 2010, 23:00:26 » |
|
Ako je to tako onda ce se zvijezde brojiti uz kapljicu tog likera 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tupka
|
 |
« Odgovor #11 na: 06 Veljače, 2010, 08:58:06 » |
|
Ako je to tako onda ce se zvijezde brojiti uz kapljicu tog likera 
, probaj fini je, ljuto-slatki
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Live long and prosper!
vrbovec
|
|
|
|
|
studentica
Mlađi novak
Lipo je u Istri bit..
|
 |
« Odgovor #13 na: 06 Veljače, 2010, 16:48:06 » |
|
Ne ovaj moj nije toliko ljuti jer su blage papricice,vise slatkaste  Da stavim cili mislim da bi svi trcali po vodu jer je veca kolicina tih papricica  Sorry,ali nekad mi je lakse pisati na talijanskom..i ne mogu se sjetiti hrvatske rijeci..  A uostalom,ako se zeli manje pikantno samo se odstrani dio sjemenka
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|