Jednostavni recepti br. 1 :Mladoga fazana očistiti, narezati na komade. Na masti ili ulju dinstati veći luk, kad je napol gotov staviti jednu veću papriku sitno rezanu, dinstati dalje dok je gotovo. Posipati crvenom slatkom (ili ljutom po želji) paprikom, i posložiti gor fazana. Na fazana staviti poveću vezicu peršuna sitno kosanog. Dinstati sve zajedno uz miješanje. Pred kraj sitno narezati češnjaka po želji, staviti jednu žlicu vegete. Prije posluživanja dosoliti, uliti za 1 dcl vrhnja za kuhanje ili domaćeg razmučenog vrhnja, malo prokuhati, služiti uz restani krumpir i matovilec ili radić tj. maslačak salatu. Restani krumpir pripremimo tak da krumpir skuhamo, ohladimo, glavicu iuka zdinstamo na masti ili ulju, kad je luk gotov, narežemo gore krumpir, prodinstamo sve zajedno, posolimo i to je to. Ako je fazan star, najbolje ga je skuhati, napraviti finu juhicu, a fazana još ispeći u rolu ili pod pekom, zajedno sa krumpirom.Molim Vas vinske znalce da preporućite vino.Jednostavni recepti br. 2 :Meso od vratine vepra, a ako nismo lovci dobra je i vratina obične svinje, narežemo na kockice. Luk ispržimo na masti, posipamo ljutom crvenom paprikom, dodamo vratinu, dinstamo uz podlijevanje vinom. Pred kraj posolimo i stavimo češnjaka po želji. Služimo sa domaćim kruhom koji umaćemo u sos i kiselim zeljem začinjenim bučinim uljem, po potrebi solju i češnjakom.Molim vinske znalce da preporuće vino!
nedavno sam probala Bunčićevu podimljenu češnjovku i dečki ta kobasa je zakon, a samo 34,00/kg
iz Zg ulaz u Dugo S. mesnica ,, tamo stalno kupujem sve kad idem onuda, suho meso, buncek, kobase,....cijene ok i meso ok, friško i dobro ovo dimljeno , nije jako , nije presoljeno...a ovo pečem prvom prilikom i to sad za pretok... fala na ideji tpka!
jučer kod suseda u radnoj akciji krčenja starog dijela vinograda jeli ; jeger Lovački od IMI IVANEC , nešt dobro! ok je za odmah jesti , ali ja ga malo na šibu za probu nad vatrom i super je... unutra pravi komadi mesa , nije meljava... preporučam!
Definitivno preporučam! Ivanečki lovački jeger...mislim da se tak službeno zove...jebiga malo je skup, preko 60 kn za kilu, ali isplati se...jnix, prefin je bez pečenja, šteta ga peči tak finog!