Mom susjedu stajnjak viri iz zemlje, gnoji svake godine, a poslije vršikanja folijarno baci ureu, zelnilo mu bujno, lišće crno, ali ... u berbu mora obavezno oko 10.IX. inače dobije kiselu trulež i botritis. Izgleda da predrasude i glupost nemaju granice, često idu uz tvrdoglavost !
Ekipa je i ovdje experimetirala sa viškom dušika pa evo što se dogodilo....http://m.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Najnovije/tabid/297/articleType/ArticleView/articleId/178567/Default.aspx
Gle Ozy; svak' je kovač (proizvođač) svoje sreće!Pa ako ekipa želi dušik, zašto ne Da ima koristi; gotovo nema, ali to je njihov izbor.
Ima li smisla sad prskati protiv kloroze jer na nekim trsovima donje lišće je počelo žutiti? Usput bi i preporuka za prehranu dobro došla!
Sad možeš ići sam magnezijom+mikroelementima poput Oligogreena,radi uklanjanja problema zbog njihovih nedostataka+Hascon
Sve bi to bilo super ali do sad ni u jednoj poljoapoteki u Zadru nisam naišao na ta gnojiva osim drina! Mislim da ću morati naručiti preko neta, jedino me strah da me za poštarinu ne oderu zbog težine.